Инфо

29. јун 2017.29. јун 2017.
СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА ШАПЦА

ОДЛУКА О ПРОЈЕКТИМА ГРАЂАНА

Градско веће Шапца усвојило је предлог решења да на место начелника Градске управе града Шапца буде постављена Јелена Јекић, дипломирани правник.
Веће је усвојило и предлог Одлуке о расподели и износу средстава за финансирање пројеката које су предложили грађани кроз Партиципативно буџетирање у 2017. години. Одлуком је дефинисано да ће 10 милиона динара бити подједнако распоређено за реализацију пројеката у селима и граду.
У Шапцу ће новац, по жељи грађана, бити уложен у побољшање безбедности у саобраћају (звучни семафори, пешачки прелази, дисплеји за мерење брзине), уређење дечјих игралишта и зелених површина, уређење плаже, игралишта и чесме на Старом граду, као и за јавна помагала и лифт на Градском базену намењених особама са инвалидитетом.
Поцерски Причиновић, Дуваниште, Милошевац, Мишар, Цуљковић, Доња Румска, Горња Румска, Маови, Петковица, Мајур, Синошевић, Прњавор, Десић, Грушић, Дреновац, Петловача, Слепчевић, Варна, Липолист, Јеленча, Двориште и Заблаће биће богатији садржајима намењеним за децу, спорт и рекреацију. Новац ће бити уложен и за уређење споменика у центрима месних заједница, као и за побољшавање инфраструктуре на гробљима.
Пројекат Партиципативно буџетирање спроведен је у Шапцу у току 2016. године - грађани су предлагали пројекте за које су сматрали да треба да буду финансирани из буџета. Након тога, прикупљени предлози су селектовани, спроведено је гласање и утврђено који су предлози добили највише гласова грађана. Поред предлога са највише гласова, Градски тим за партиципативно буџетирање водио се принципом позитивне дискриминације предлажући да се новац уложи у прилагођавање простора особама са инвалидитетом. У комплетан процес Партиципативног буџетирања укључило се више од 5.000 Шапчана.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa