Инфо

29. јун 2017.29. јун 2017.
ПОРОДИЦА ПРЕСЕЉЕНА У ХУМАНИЈЕ УСЛОВЕ
“ЧАРДАК” СРУШЕН ИЗ БЕЗБЕДНОСНИХ РАЗЛОГА

ПОРОДИЦА ПРЕСЕЉЕНА У ХУМАНИЈЕ УСЛОВЕ

Објекат у улици Краља Александра, међу Шапчанима познат као “Чардак” срушен је у среду. Деветочлана продица која је живела у њој добила је смештај на две локације, а безбедност пролазника више није угрожена.
-Објекат је срушен из разлога што је био небезбедан како за породицу која је у њему живела, тако и за људе који су свакодневно поред њега пролазили. На овом месту ће бити изграђена зелена површина. Град Шабац на овај начин показује да брине о безбедности својих грађана, навела је помоћник градоначелника Јелена Топаловић Петровић.
Милан Петровић са супругом и троје мале деце смештен је у кућу у Малој Врањској, док су његови родитељи, брат и сестра на коришћење добили један стан у граду. Кућу у Малој Врањској озидао је Фонд “Хумано срце Шапца” на земљишту Центра за социјални рад. Пружа све основне услове за пристојан живот. Новој кући највише су се обрадовала деца, која по цео дан не излазе из каде.
-Тамо смо живели у страшним условима. Хигијенски је било веома лоше, нисмо имали купатило, а зграда је почела и да се руши. Стално смо били у страху да ће се нешто срушити на децу, каже Миланова супруга Слађана.
Драгана Милосављевић начелник Одељења за дечју, социјалну и здравствену заштиту истакла је да је Град Шабац и на примеру ове породице показао како систем може и треба да функционише. Подсетила је да Град издваја шест одсто из буџета за социјалну заштиту. Поред Градске управе у решење овог конкретног проблема биле су укључене и Градско јавно правобранилаштво, ЈП “Инфраструктура”, Центар за социјални рад, Градска грађевинска инспекција, Комунална полиција и “Хумано срце Шапца”.
-Породица је живела у нехигијенским и, пре свега, небезбедним условима. Били су свесни проблема у ком се налазе, али без помоћи шире друштвене заједнице нису били у стању да га реше. Водили смо рачуна да породицу обезбедимо на све начине и да остану у систему социјалне заштите. Купили смо им бицикл да им буде лакше да дођу до центра села. Обезбедили смо им намештај који је недостајао у кући, као и народну кухињу, навела је Драгана Милосављевић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa