Инфо

29. јун 2017.29. јун 2017.
ЦЕЛО СЕЛО НА ВЕСЕЉУ
ЖИВАН ЈОВАНОВИЋ, НАЈСТАРИЈИ ШАПЧАНИН ПРОСЛАВИО СТОТИ РОЂЕНДАН

ЦЕЛО СЕЛО НА ВЕСЕЉУ

У име Града Шапца, градоначелник Небојша Зеленовић поклонио најстаријем Шапчанину сребрњак са градским грбом
Живан Јовановић, познат као Живан Мајстор, најстарији Шапчанин, напунио је 100 година. Мештани села Варна, у ком је провео цео један век, приредили су му рођенданску прославу.
У име Града Шапца, градоначелник Небојша Зеленовић поклонио му је сребрњак са градским грбом. Пожелео му је добро здравље и у годинама које долазе и да задржи ведри дух по ком је познат у целој Поцерини, а и шире.
- Када некоме на прославу рођендана дође цело село, значи да тај човек вреди и да га поштују - рекао је градоначелник Зеленовић.
Живан има двоје деце, троје унучади, петоро праунучади, а најмлађи члан династије Јовановића је његова чукунунука стара пет месеци. На јесен ће постати поново чукундеда, пошто Јовановићи у септембру очекују принову.
У Поцерини је остао запамћен као одличан столар, који је многим девојкама правио намештај за девојачку спрему за удају. Мештани га памте као врсног мајстора, који је поред намештаја од дрвета правио и кундаке за ловачке пушке.
Волео је лов и риболов, па је 60 година провео као активни ловац.
Ипак, највећа љубав, поред породице, био му је фудбал. Давне 1934. године основао је фудбалски клуб у Варни, у ком је био и један од играча. По завршетку каријере фудбалера, остао је највернији навијач, који је до пре неколико година пратио сваку утакмицу свог омиљеног клуба.
Чак и у стотој години живота, није изгубио смисао за хумор и шалу, па је на питање: „Како се живи са сто лета?“ одговорио кратко: „Не може се више овако, хоћу да се женим.“
ПОЗИТИВОМ ДО ДУГОВЕЧНОСТИ
- Он се дружио са свима нама. Био је све време уз фудбалски клуб чији је оснивач. Помагао је свим генерацијама које су прошле кроз наш клуб. Крпио је лопте, правио је стативе. Увек је био позитиван, никада га нисмо видели да је љут или бесан. То је, вероватно, тајна његове дуговечности – рекао је на прослави рођендана Влада Андрић, комшија и некадашњи фудбалер.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa