Инфо

29. јун 2017.29. јун 2017.
ШАМПИОНИ МЕЂУОПШТИНСКЕ ЛИГЕ „ПОЦЕРИНА“

УБЕДЉИВО, СИГУРНО, ДОМИНАНТНО

Фудбалери „Церића“ из Миокуса први су у лигама под ингеренцијом ФС Мачванског округа обезбедили титулу и виши ранг. Јесен је била готово перфектна, пролеће нешто слабије, но није било дилеме ко ће подићи пехар
Били су први фаворити и пре почетка сезоне, а када су током 15 јесењих кола освојили 43 од могућих 45 бодова постало је јасно да је питање победника решено. „Церић“ је нову календарску годину дочекао, практично, као нови шампион, а главно питање лиге постало је ко ће бити други и трећи.
- Не знам да ли је скоро неко овако доминантно освојио титулу у међуопштинском рангу, али не знам да ли је неко имао и јачи тим. Наш дрес носили су играчи са зонашким, српсколигашким, чак и прволигашким искуством. Знали смо да је само титула задовољавајућ пласман и то смо остварили. Мислим да се стекао погрешан утисак како наша лига није квалитетна. Уверен сам да је квалитетнија него много претходних година. Имали смо одличне екипе „Душана Силног“, „Војводу Степу“, „Карађорђа“. Добра лига, добре утакмице, све то наш резултат чини још већим – истиче председник клуба Младен Веселиновић.
Према речима руководства, Миокус има услове и за виши ранг од округа те нема дилеме да ли ће се Окружна лига гледати у овом селу. Потпуни фокус померен је на стварање тима за јачи ранг.
- Чека нас много јаче такмичење и у складу са тим примарни циљ је опстанак, мирна сезона. Уколико дође до реорганизације Зоне, све је могуће. Већ у овој сезони имали смо играче из различитих крајева, не округа, него државе (Мионица, Београд, Бајина Башта...) а сада размишљамо у два правца. Хоћемо да сачувамо што више актуелних фудбалера, али и појачамо тим са пет, шест играча са искуством вишег ранга – закључује Веселиновић.
Председник клуба изражава захвалност и руководству Лиге и Савеза на организацији, а заједно са тренером похваљује колектив пре било ког појединца.
- Били смо тим од првог кола, играчи су се разумели у сваком тренутку, знали смо шта хоћемо у свакој утакмици. Биће промена у играчком кадру, али и за успех у округу кључно је очувати овакву атмосферу – додаје тренер Ивко Враштановић.
Титулу у Миокус донели су: Будаковић, Деспотовић (голмани), Ђукановић, Миљковић, Б. Јанковић, Ми. Филиповић, Живковић, М. Јанковић, Дамњановић, Шујић, Враштановић, Урошевић, Галонић, Поповић, Павловић, Топузовић, Ма. Филиповић, Јевтић, Марковић, Гошић и Матић, односно Живковић, дуо који је од 110 голова екипе, постигао чак 66. С клупе и из управе екипу су предводили: Ивко Враштановић (тренер), Вељко Враштановић, Дејан Самарџић, Ненад и Душан Јањић, Саша Марковић и Младен Веселиновић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa