Инфо

29. јун 2017.29. јун 2017.
У КОРИСТ КЛУБОВА И МЛАДИХ
САРАДЊА “ПРОВА” И “САВАЦИУМА”

У КОРИСТ КЛУБОВА И МЛАДИХ

Нови српсколигаш Фудбалски клуб “Прово” и Пионирски омладински фудбалски клуб “Савациум” Шабац успоставили су сарадњу. Млади играчи из шабачког клуба биће на располагању Провцима, а истовремени млади фудбалери из Прова тренираће у школи “Савациума”
Према правилнику ФСС, такмичење у Српској лиги захтева да сваку утакмицу почну бар два тзв. “бонус” играча, што подразумева бар неколико квалитетних младих фудбалера у “ростеру”. До сада су Провци имали проблем са “извором” младих који ће, надају се, бити решен сарадњом са Савациумом.
- Школа “Савациума” убедљиво је најквалитетнија у Шапцу и на овом простору, те су они били логичан избор. Играчи шабачких “плавих” рођени 1999. и 2000. године прикључени су првом тиму Прова, видећемо на кога рачунамо током сезоне. Ми добијамо квалитетне младе играче, а наши пријатељи прилику да стварају играче који имају шансу да играју у првом тиму у околини – истиче тренер Прова Игор Ђурковић.
Савациум се до сада суочавао са проблемом квалитета омладинске селекције.
- Наши најквалитетнији пионири и кадети одлазе у том узрасту у јаче клубове, у Београд, Нови Сад, Чачак, док у омладинцима преостају млади које у сениорском рангу очекују тимови из окружења, чланови Међуопштинских лига или Окружне лиге. Сада припремамо играче за први тим и нудимо им прилику да играју јак ранг као што је Српска лига – наглашава тренер и члан руководства “Савациума” Зоран Кокановић.
Део новоуспостављене сарадње је и школа “Савациума” у Прову где ће тренирати најмлађи са тог подручја, а они који квалитетом заслуже носиће дрес шабачког клуба у пионирским и кадетским лигама.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa