Инфо

29. јун 2017.29. јун 2017.
НАСТАВАК ПРИПРЕМА МАЧВЕ НА
ЗЛАТИБОРУ

НОВАЈЛИЈЕ И ПОВРАТНИЦИ

Док трају радови на стадиону, а температура расте што буквално, изражено у Целзијусима, што фигуративно због приближавања старта Супер лиге, фудбалери Мачве од недеље раде на Златибору. У односу на почетак, постоје измене у играчком кадру
Играчи који су завршили претходну, започели су припреме за наредну, али од старта је било јасно да је такво стање само привремено јер виши ранг захтева промене које се полако спроводе.
Конкуренцију у тиму Драгана Аничића повећаће леви спољни играч Радош Протић, придошлица из лучанске “Младости”. Пре тога, 30-годишњи Митровчанин наступао је за: Рад, Нови Пазар, Сарајево, Олесандриу из Украјине, а сви га највише памте из сезоне 2009/10. када је претходни пут носио црвено-црни дрес. Наш суграђанин Милош Адамовић (1988) рано је напустио родни град, каријеру градио у ОФК Београду, Молдавији, Пољској, Казахстану, Мађарској, Лучанима, Сурдулици, да би се вратио кући где ће конкурисати за место у везном реду шабачког суперлигаша. Лазара Ивића (1992) се сви сећамо као најбољег задњег везног играча Прве лиге током јесени. Пола сезоне задужио је опрему “Радника”, а сада је поново на располагању шабачком тиму. Голман Митар Пејовић, после две године које је провео у Поцерској 1, напустио је клуб, али борбу за позицију међу стативама Пулетић ће водити са Ненадом Филиповићем (1987). Ужичанин је у Шабац дошао као слободан играч, а пре тога бранио је гол Телеоптика, Радничког из Ниша, Рада, Видеотона, МТК у Мађарској, Етра у Бугарској. Јордан Јовановић доскорашњи капитен БСК, такође је нова аквизиција Шапчана.
- Претходни период проведен у Мачви памтим као један од најлепших у каријери. Онда смо играли Српску лигу, а Сада је Супер лига и чим је стигао позив из Шапца, одмах сам био заинтересован, лако смо се усагласили. Једва чекам да поново обучем дрес са овим грбом – истиче Радош Протић.
Нема много времена, те је план и за Златибор исти као за Шабац. Пуни интензитет од почетка, комбинација рада са лоптом и физичка спрема, а ново је да ће бити пријатељских мечева где ће се утврдити напредак.
- За сада имамо заказане три утакмице против: Крупе из Босне, „Спартака“ из Суботице и „Газ Метана“ (Румунија). Тражимо још два ривала. Свакако су на планини пријатнији услови за рад крајем јуна и почетком јула, а на нама је да максимално искористимо сваки тренутак. Сваком ривалу морамо прићи максимално спремни и мотивисани – рекао је Драган Аничић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa