Инфо

6. јул 2017.6. јул 2017.
ЗАЈЕДНО СТВАРАМО ЧУДА
ПРИЈЕМ У ГРАДСКОЈ КУЋИ ЗА ЈАНУ ИЛИЋ И ИРиНУ БРОДИЋ

ЗАЈЕДНО СТВАРАМО ЧУДА

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић организовао је у среду у Градској кући пријем за флаутисткињу Јану Илић и пијанисткињу Ирину Бродић. Њих две су у Берлину, на недавно одржаном такмичењу освојиле треће место, што је био најбољи пласман додељен и њиховој категорији.
Јана се захвалила градоначелнику и Граду Шапцу на помоћи да оду у Берлин и подршци коју добијају од Града.
-Када се нас две спојимо мислим да се деси чудо. Ирина носи музику у себи као и ја, умемо то да преносимо на публику што нас чини посебним. Хвала градоначелнику и Граду Шапцу на помоћи за одлазак у Берлин и на подршци, без које не бисмо успеле. Сада је време за заслужени одмор, навела је Јана.
Ирини је такмичење у Берлину омиљени наступ ове године, како због наступа заједно са Јаном тако и због сале у којој су свирале.
-Јана и ја заиста уживамо док свирамо заједно, сигурне смо, верујемо једна у другу. Сала је била савршена. То је једна од најакустичнијих и најпрестижнијих сала на свету, звук у њој је заиста невероватан. Када сам села за клавир пожелела сам да не устанем. Другачије је од свега што сам доживела, истакла је Ирина.
Градоначелник Зеленовић је истакао да је оно што су урадиле Јана и Ирина на интернационалном такмичењу у Берлину заправо суштина онога чиме се бави Градска управа, а то је да помогну и подрже сваког ко жели да ради и учи више и ради на себи и стварању нових вредности.
-Оне треба да буду пример другој деци како се уз напоран рад и труд могу остварити највиши резултати и како то често нема никакве везе са условима или новцем који се у то улаже. Наравно да без новца то не може и захваљујем се родитељима који свесно и здушно подржавају своју децу све ове године и Музичкој школи и њиховим професорима. Ми смо као Град обавезни да бринемо. То је оно што смо ми и установили као нашу локалну политику да бринемо о сваком детету које жели да ради и да се труди више и о свима осталима који њима у том систему пружају подршку.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa