Инфо

6. јул 2017.6. јул 2017.
ТИТУЛА УЗ ДЕЦУ КЛЕЊА
ФК “ДУШКО” КЛЕЊЕ – ШАМПИОН МОЛ “МАЧВА”

ТИТУЛА УЗ ДЕЦУ КЛЕЊА

Клењанима протеклог августа пласман у Окружну лигу није био примарни циљ, али у изједначеном првенству знали су да искористе киксеве других екипа, отворе врата вишег ранга, а потом, самоуврено кроз њих “прођу”
Овосезонско издање Међуопштинске лиге “Мачва” било је једно од најнеизвеснијих и најуједначенијих до сада. Пет различитих екипа било је, бар једно коло, на некој од прве три позиције. Међу водећима смењивали су се: “Душко”, “Горки”, “Милиционар”, “Цер”, “Будућност” (Поцерски Добрић). Ипак, у финишу јесени, Клењани су искористили неочекиване поразе екипа, у том тренутку, изнад њих на табели, дошли до незваничне титуле и нову годину чекали на врху. Свесни великог изазова Окружне лиге, јачине такмичења, управа је анализирала новоуказану прилику, проценила да екипа организационо има снаге да се бори и потајна жеља постала је амбиција у 2017. години. Постављен је циљ пласмана у виши ранг.
- Међуопштински ранг је све јачи из године у годину, али смо осетили да имамо снагу за одлучујући корак. Прилика за виши ранг је мотивисала екипу да пружи и више од максимума, те резултат није могао изостати – наглашава Мијатовић.
Ангажовање нових играча јесте неопходно, али њихов допринос увек зависи од брзине прилагођавања новој средини. Чини се да су у Клењу направили добар потез јер за разлику од јесени, током пролећа измена у врху табеле није било. Иако су освојили пет бодова мање него током јесени “црвено-црни” сигурно су чували и сачували прво место. Славили су у Богосавцу, савладали Милицонар и Цер, те и пораз у Глушцима није имао последице. Великих 6:0 против екипе из Добрића осигурало је и теоретски историјски резултат.
-После више од једне деценије поново смо у Окружној лиги и посебно смо поносни што смо тај успех остварили са нашом децом, са играчима из Клења и само два првотимца ван нашег села. То је политика којом ћемо покушати да обезбедимо опстанак наредне сезоне и постанемо стабилан окружнолигаш. Имамо јаку омладинску школу коју предводи Драгомир Баћа Даниловић, то је наша база за будућност. Имали смо велику помоћ, помоћ Општине Богатић, Месне заједнице, наших мештана и навијача, остварили смо помак и по питању инфраструктуре. Тренутно трагамо за једним искусним везним играчем и нападачем, као и тренером, с обзиром да је Којић поднео оставку – истиче председник клуба Драган Мијатовић.
Клуб организује и акцију помоћи клубу, а циљ управе је да обезбеди сигурну финансијску потпору за виши ранг. Прилику да играју у знатно јачој лиги и сањају сан зони после 20 година обезбедили су тренер Синиша Којић и играчи: Давидовић, Недић (голмани), Никола, Марко и Мирослав Јокић, Остојић, Нинковић, Гајић, И. Којић, Лукић, Милош и Миле Суботић, Др. Јокић, М. Којић, Зорбић, Игњатовић, Златковић, Да. Јокић, Грујић, Ерцеговчевић и Ђурковић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa