Инфо

13. јул 2017.13. јул 2017.
ОБЕЛЕЖЕН ДАН НАУКЕ
ПРЕДШКОЛЦИ ПОСЕТИЛИ ЦСУ

ОБЕЛЕЖЕН ДАН НАУКЕ

Протекле седмице, на дан рођења Николе Тесле, у просторијама Центра за стручно усавршавање, у сарадњи са ПУ “Наше дете” из Шапца и Центром за промоције науке из Београда, обележен је Дан науке. Центар за стручно усавршавање на Летњиковцу, угостио је шабачке предшколце како би им показао нека од најзанимљивијих научних достигнућа.
-На дан рођења нашег великог проналазача Николе Тесле Центар за промоцију науке заједно са центрима за стручно усавршавање у Србији обележава Дан науке у Србији. Овом приликом смо позвали у госте наше мале пријатеље како бисмо им показали Парк науке, упутили их у рад Центра за стручно усавршавање. Имали су прилику да виде и Научни клуб који постоји у Центру, као и кратак филм о Николи Тесли - истакао је директор Центра за стручно усавршавање, Бранко Филиповић.
Деца из Предшколске установе „Наше дете“ са својим васпитачима, имали су прилику да сазнају више појединости о Николи Тесли али и другим нашим и светским научницима.
-Мени једино преостаје да се у име Предшколске установе “Наше дете” захвалим на овом дивном пријему и на дивно осмишљеним радионицама које су приремили за наше малишане, где су они узели активно учешће. Кроз све те радионице успели су да покажу и прикажу све оно што ми у току године са њима реализујемо и учимо кроз васпитно-образовни рад. Сматрам да је ово један вид који треба чешће примењивати и да деца углавном уче оно што виде. Ово данас је био један од таквих примера - навела је директорка Предшколске установе “Наше дете”, Сандра Мићић.
Малишани су, одушевљени припремљеним садржајем, након нових сазнања и открића, по завршетку дана, отишли кући уз обећање да ће чешће посећивати парк науке.


К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa