Инфо

13. јул 2017.13. јул 2017.
Анино њет и Чепуриново шепурење
Кривина у огледалу

Анино њет и Чепуриново шепурење

Никада у новијој историји Србије није забележено да се један премијер, или министар, правдао страном дипломати, макар јавно, на извол‘те. Урадити тако нешто, па макар и пред вишевековним пријатељем, јесте мало незгодно.
То се, ето, десило недавно. Наша драга премијерка Ана Брнабић одлучила је да у руке руском амбасадору преда стенографски забележене речи које је изговорила у интервјуу за америчку агенцију Блумберг. И то смо сазнали сасвим случајно, јер прес-служба наше Владе је само саопштила да је премијерка примила амбасадора и да су разговарали о наставку добре сарадње итд.
Онда је на сцену ступила портпаролка званичне Москве, која је обавестила васколику српску јавност да је Брнабић отклонила све неспоразуме поводом спорне изјаве, тако што је предала стенограм интервјуа руском амбасадору у Београду Александру Чепурину. Чепурин се тако шепурио доказом у Москви да Србија неће, попут Тита 1948. године рећи „ЊЕТ“, већ је Ана рекла „ЊЕТ“ свима који су помислили да је стварно рекла – ако будемо морали да бирамо између ЕУ и Русије, изабраћемо ЕУ. За сваки случај, пре него што је посетио Ану, Чепурин се најпре шепурио код председника Србије, за сваки случај,
Поред понижења примопредаје стенограма, остаје вечно питање: „Шта је то Ана стварно рекла?“ Како смо сазнали, то не знају ни чланови Владе, а камоли ми, обични смртници. Вест да је Ана нешто некоме рекла о избору између ЕУ и Русије, одјекнула је једног дана. Онда су истог дана, али и сутрадан, дежурни аналитичари у Влади Зорана Михајловић и Александар Вулин кренули да бране Русију. Прошао је још дан, два, па тек онда је осванула вест из Москве да је Ана стенографски све објаснила. Још једно питање виси у ваздуху: „Зашто Ана није одмах демантовала Блумберг?“ Чак је и Зорана приметила да је паметније било да је Ана тај стенограм поделила са својим колегама из Владе, него са Чепурином.
Шта је Ана успела са овом „изведбом“ нисмо сигурни. Оно у шта јесмо је чињеница да је добила први минус. Ударна бригада СНС је у пуној приправности да на миг врати Ану у другу лигу. Следећи минус јој се спрема, а то је „Фијат“. Трећи значи крај, и тада ће се Чепурин поново шепурити.
Ненад Кулачин

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa