Инфо

13. јул 2017.13. јул 2017.
Стазама Букуље и Венчаца
ПЛАНИНАРСТВО

Стазама Букуље и Венчаца

Протекли викенд шабачки планинари, чланови ПСД „ЦЕР” провели су у срцу Шумадије на планинама Венчац и Букуља, недалеко од Аранђеловца и том приликом су се одазвали позиву чланова ПД “БУКУЉА” из Аранђеловца, узевши учешће на њиховој традиционалној планинарској манифестацији која носи назив “СТАЗАМА БУКУЉЕ И ВЕНЧАЦА”.
По доласку у град Аранђеловац Шапчани су направили краћу шетњу градом, а у циљу упознавања знаменитости града и околине. Посебно задовољство код Шапчана учинила је шетња градским парком у коме су постављене многобројне фигуре знаменитих српских и југословенских уметника, урађене у белом мермеру. Парк обилује цветним алејама и бројним стогодишњим стаблима. Међу стаблима парка посебно место припада платану кога је давне 1867. године, лично засадио кнез Михаило Обреновић, који је био и песник, што се дало прочитати са спомен-плоче, постављене поред поменутог платана на којој је исписан стих: “Да те љубим, ах, једина. Целом свету казаћу. Само од тебе, ах премила ову тајну сакрићу...” Поред поменутог парка предиван утисак на шабачке планинаре оставило је ново подигнуто здање хотела „ИЗВОР”
Скуп планинара одвијао се испред позорнице у градском парку, на коме се окупило више од 250 планинара, из 18 планинарских друштава из Србије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa