Инфо

13. јул 2017.13. јул 2017.
ОДНОС ПРЕМА ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ
ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ЕКО ФОТО 2017 У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

ОДНОС ПРЕМА ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ

Изложба уметничких фотографија ЕКО ФОТО 2017 - Однос према животној средини, отворена је у понедељак, у галерији Културног центра. Поставку је организовао Центар за фото таленте Београд, под покровитељством Фотографског савеза Србије.
- У свом дванаестом издању, изложба ЕКО ФОТО - Однос према животној средини гостује у Шапцу пети пут. Сматрам да се за то време подигла свест о потреби да заштитимо животну средину у нашем граду, захваљујући активизму Зелених Шапца. Гледајући кроз објектив фотоапарата слике нашег немара према нама самима, јача наша решеност да реализујемо што више зелених идеја. Не могу да не приметим да би боравак у Шапцу, на овако високим температурама, био знатно пријатнији да у њему има више зеленила. И даље ћемо настојати да се бетон замени зеленим површинама и да зграде добију биљне фасаде, истакао је др Дејан Павловић, председник Зелених Шапца, који је у Организационом одбору Изложбе.
На конкурс за поставку пристигло је сто четрдесет фотографија од тридесет и четири аутора. Жири у саставу: Гордан Поморишац МФ ФСС и Бранко Игњатовић КМФ ФСС, одабрали су седемдесет три фотографије тридесет и четири аутора. Прва награда за колекцију фотографија припала је Маји Стошић, друга Владимиру Ћурчину, а трећа Браниславу Бркљачу. Награду за најбољу фотографију добио је Слободан М. Пајић, другу Ненад Боројевић, а трећу Јелица Милентијевић.

М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa