Инфо

20. јул 2017.20. јул 2017.
Оптимизам пре свега
РАДОВИ НА СТАДИОНУ ФК “МАЧВА”

Оптимизам пре свега

До прве утакмице шабачких “црвено-црних” у Супер лиги, пред домаћом публиком остало је још девет дана. Ради се интензивно, а током наредне недеље комисија ФСС посетиће Шабац и, надају се у клубу, дати зелено светло стадиону за суперлигашке утакмице. Радове посетио и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић
Практично са последњим звиждуком на утакмици претпоследњег кола Прве лиге између Мачве и Бежаније стартовали су радови на овом спортском објекту и његово прилагођавање суперлигашким стандардима. Меч са Земуном све је ближи, а иако на први поглед има још доста да се уради, већина посла приводи се крају и у ЈП “Инфраструктура” верују да ће Земунце Шапчани угостити пред домаћим навијачима.
- Градска управа и градске структуре су уз овај пројекат од 1. јуна. Радимо интензивно колико је то могуће физички. Виде се јасно обриси реконструисаног стадиона, велики део посла на преуређењу унутрашњости стадиона је приведен крају и ја сам оптимиста да можемо обезбедити минималне услове за одигравање суперлигашких утакмица у Шапцу до 29. јула. До сада је уложено око 20 милиона динара – рекао је директор ЈП “Инфраструктура” Милан Васић.
Интерес српског фудбала је да Мачва буде домаћин у Шапцу и Фудбалски савез Србије то разуме, рекао је председник клуба Ивица Краљ.
- У нашем фудбалу је слаба посета, а ми смо били један од најпосећенијих тимова у Србији претходне сезоне иако нисмо били суперлигаши. Не дозволити Мачви да игра у Шапцу значи мању посету на свакој утакмици ван свог града, а од тога нема никакве користи. Овај град, становници, наши навијачи заслужују да свој тим гледају против најбољих у свом граду и верујем да ће бити тако. Одлагали смо посету комисије и очекујемо да дође у Шабац наредне недеље и надамо се да ће дати сагласност за играње пред домаћим навијачима – нагласио је Краљ.
Рефлектори нису неопходни да би Клуб стартовао у Првој лиги, али се и у том правцу чине важни кораци, истичу у Градској управи. Завршен је тендер и сада се бира најповољнија понуда како би отпочела реализација и тог сегмента.
- Водимо рачуна да су сви делови уговора испоштовани од извођача. Видим да се све одвија по утврђеној динамици и мислим да ће Мачва већ 29. јула угостити Земун баш овде. Мачва има нашу подршку и желимо сви заједно да се радујемо њеним успесима и у елити – истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa