Инфо

20. јул 2017.20. јул 2017.
Прекретница у туризму града
ПРИЈАВЕ ЗА МАРАТОН ОД 1. АВГУСТА

Прекретница у туризму града

У Градској кући одржана је конференција за новинаре поводом Бициклистичких маратона на Церу. Скупу су присуствовали Божидар Катић, члан Градског већа, Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије и Лазар Јахурић, председник спортског савеза “Церера спорт”. Први велики спортски догађај на планини Цер биће одржан 26. и 27. августа.
Према речима Бранка Бановића, трка је део календара Светске бициклистичке федерације, што ће Србији донети одређен број бодова за квалификације за светска и европска првенства.
-Маратон је најпопуларнија дисциплина у бициклизму. Осим такмичара који теже врхунским резултатима у трци могу да учествују љубитељи бициклизма свих генерација. Планирамо догађаје за децу и школску омладину, као и награде. Намеравамо да на Церу уредимо стазе које ће грађани моћи да користе током читаве године - истакао је Бранко Бановић.
Дужина стазе је 53 километра, а за јуниоре је прилагођена стаза од 10 километара. Пријаве за маратон биће од 1. до 22. августа, а могуће је пријавити се и на дан трке.
Организатори државног првенства у планинском бициклизму, дисциплина Маратон су Бициклистичи савез Србије и Град Шабац. Божидар Катић, окарактерисао је догађај као прекретницу туризма у Шапцу.
-Упркос бројним тешкоћама успевамо да пратимо план и програм. Испуњавамо обећања дата грађанима и оправдавамо указано поверење. У сусрет стогодишњици завршетка Великог рата, Цер је у фокусу, покушавамо да славну историју српског народа промовишемо на најбољи начин - истакао је Божидар Катић.
Према речима Лазара Јахурића, једног од иницијатора трке, циљ је да планина Цер оживи кроз спортске догађаје и да спорт поред историјског значаја постане њено обележје.
К. Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa