Инфо

20. јул 2017.20. јул 2017.
Градски конкурси за подстицајна средства

СТОЧАРИ ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ

Град Шабац расписао је Конкурс за доделу подстицајних средстава за набавку квалитетних уматичених приплодних свиња оваца и коза. Такође, поново је почео и Конкурс за подстицај за вештачко осемењавање крава и јуница.
-Право да конкуришу имају регистрована пољопривредна газдинства са територије града Шапца. Конкурс за куповину траје до краја октобра, а за вештачко осемењавање до краја новембра. Ово је програм који пољопривредници у нашем крају већ добро знају јер га Град, преко Дирекције за пољопривреду спроводи годинама. За све информације пољопривредници се могу обратити директно пољопривредним стручњацима локалне самоуправе, каже Милица Стојићевић.
Пољопривредник да би конкурисао мора да испуни одређене услове, да живи на територији града Шапца, да је носилац регистрованог пољопривредног газдинства, да су приплодна грла купљена од 1. јануара до 31. октобра 2017. године, да је купио једно или максимално пет приплодних грла. Наравно, потребни су и адекватни објекти за смештај грла који се комисијски одређују. Купљена грла морају остати код власника барем три године, а у току календарске године једно газдинство може поднети један захтев.
Повраћај уложених средстава је 40 процената од укупне цене коштања, а максимално 80.000 динара по домаћинству.
Вештачко осемењавање крава је већ стари и добро познат пројекат Градске управе и Дирекције за пољопривреду. Ове године постоје и мале измене у Правилнику о Конкурсу.
Поред већ устаљених правила када се добијало по телету 2.000 динара, сада је субвенција по узвршеном осемењавању.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa