Инфо

20. јул 2017.20. јул 2017.
РОСЕНФИРЕ НАЈБОЉИ МЕЂУ НАЈБОЉИМА
ПОБЕДНИК СРПСКОГ ДЕРБИЈА КОЊ ШАБАЧКЕ ШТАЛЕ

РОСЕНФИРЕ НАЈБОЉИ МЕЂУ НАЈБОЉИМА

“Постоје бољи и лошији коњи. Побеђују бољи” - истакао је италијански џокеј Салваторе Сулас. “Ово је велики успех не само за нашу шталу него и за Шабац” – рекао је тренер освајача Дербија Душко Пајић. “Дерби трче најбољи трогодци и оно грло које се окити ловоровим венцем значи да је супериорно у односу на остале, као спортиста када победи на Олимпијади” - истакао је Власник Росенфиреа Јован Остојић
Шабачко грло, Росенфире, победник је најпознатије галопске трке код нас Српског коњичког дербија, одржаног у недељу на Царевој ћуприји у Београду. Коњ енглеског одгоја, у Шабац је из Италије стигао пре нешто мање од месец дана и ово му је други велики успех остварен за српско-италијанску Скудерију Иво Џима у власништву Јована Остојића. За освајање Дербија огромне заслуге припадају тренеру Душку Пајићу и џокеју, италијанском интернационалцу, Салватореу Суласу. Дерби трогодаца сматра се трком живота сваког галопера, јер коњ има право да је трчи само једном. Са енглеском традицијом дугом скоро три века, у Србији је истрчан 95. пут.
-Имао сам савршено грло, али и мали страх од хиподрома на ком он није трчао. Мало су ме плашиле три кривине у самој трци. Међутим, имао сам грло боље од других и резултат је дошао. На самом почетку трке „паркирао“ сам се иза Перовића, ког сам сматрао за главног фаворита. Био сам веома опуштен. Гледао сам како други одлазе и кренуо сам последњих 1.000 метара. Постоје бољи и лошији коњи. Побеђују бољи, истакао је италијански џокеј Салваторе Сулас.
Коњ је купљен у Италији, у Милану, 28. јуна, на дан трке у којој је тријумфовао. Планирано је да пре Српског дербија истрчи и Мађарски, али до тога није дошло због процедуралних проблема.
-Росенфиреа смо почетком јула довели у Шабац. Успели смо да га одморимо, освежимо и припремимо за победу у Српском дербију. Ово је велики успех не само за нашу шталу него и за Шабац. Коњ је јако квалитетан и верујемо да ће до краја године остварити још добрих резултата у Србији, рекао је тренер освајача Дербија Душко Пајић.
Конкуренција је била веома јака. Соко Трлић, Џеј Ло, Таурус, само су нека од имена која је за собом оставио Росенфире.
-Дерби трче најбољи трогодци и оно грло које се окити ловоровим венцем значи да је супериорно у односу на остала, као спортиста када победи на Олимпијади. Скудериа Иво Џима је овде доста успешно присутна дуго година. Промена тренера донела је много тога доброг. На првом месту развило се једно велико пријатељство, а онда и резултати долазе сами по себи, истакао је Власник Росенфиреа Јован Остојић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa