Инфо

30. децембар 2010.30. дец 2010.
РАЗГОВОР С ПОВОДОМ: ЈАНКО ЂУРИЋ ДИРЕКТОР ПРЕДСТАВНИШТВА ПРIВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ У МОСКВИ

НЕПРЕГЛЕДНО РУСКО ТРЖИШТЕ

Јанко Ђурић је данас, ако се тако може рећи, менаџер србијанске привреде у Москви. По образовању професор руског језика и књижевности, прешао је пут од приватног предузетника, опозиционара - борца за демократију и политичке функције манифестоване у институцији председника СО Владимирци
Бескомпромисан у животу увек је од својих најближих сарадника захтевао, пре свега, само резултате. Своју децу је васпитао по највећим могућим стандардима тако да су они данас успешни људи са којима може да се поноси цела Србија! Његов старији син Немања недавно је добио запослење у америчком истраживачком центру НАССА и један је од ретких људи са ових простора који може да се похвали са тако престижним радним местом. Дакле, Јанко Ђурић је човек који за себе истиче да је Ђинђићев ђак и као такав нема право на импровизације, површност него само за оно што може да се сврста у праве вредносне категорије. Његов кратак боравак у Србији и родним Владимирцима искористили смо да му поставимо неколико питања.
Господине Ђурићу одкуд то да сте се нашли на тако одговорној и важној функцији с обзиром на то да сте професор руске књижевности?
- Пре свега желим да нагласим да сам се ја поред политике дуго бавио и приватним предузетништвом и да сам у оним најтежим временима тако прехрањивао своју породицу. Имао сам неколико пекара и на време сам научио све законитости приватног предузетништва. Такође, позната је чињеница да сам и професор руског језика и књижевности и вероватно је све то заједно била нека врста препоруке да ме моја странка постави на овако одговорно место. Вероватно је свима позната чињеница да сам се својим сарадницима и партијским колегама доказао резултатима и у свом политичком деловању. Као Ђинђићев следбеник увек ми је било јасно да немам право да мислим ниочему другом него само о ономе што је важно за грађане Србије. Дакле приоритет је увек имало оно што је општа корист.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa