Инфо

20. јул 2017.20. јул 2017.
ЛАВРЕНТИЈЕ, ПРАЗНИК СВЕТЛОСТИ ТИХЕ
ПЕДЕСЕТ ГОДИНА ВЛАДИЧАНСТВА

ЛАВРЕНТИЈЕ, ПРАЗНИК СВЕТЛОСТИ ТИХЕ

Поводом педесет година од хиротоније шабачког епископа, у Гласу Цркве промовисана је књига “Лаврентије, празник светлости тихе” протођакона др Љубомира Ранковића. О књизи је говорио књижевник Никола Девура, који је истакао да није у питању хагиографија, ни житије, већ биографија на путу наше вере.
- Ово је један од највећих дана у мом животу, и не само у мом, него и у животу Епархије шабачке, а усуђујем се рећи и у животу Српске православне цркве. Ретко се дешава да један епископ доживи да “на ногама”, у пуној снази прослави педесет година службе, истакао је др Ранковић.
Прослави јубилеја присуствовали су представници Епархије шабачке, Града, као и др Милета Радивојевић, директор Канцеларије за односе са црквама и верским заједницама.
- Срећан сам што смо ово вече успели да посветимо нашој духовној мисији у животу наших верника. Требало би чешће да се састајемо и да мислимо на душу, а не само на наше земаљске потребе. Драго ми је да је велики број наших суграђана дошао да се заједно радујемо Небу, истакао је епископ Лаврентије.
Позоришна драма “Телеграф” оживела је време од пре пола века, а речи патријарха Иринеја, академика Матије Бећковића и проф. др Владете Јеротића, представили су владику Лаврентија данас.
Поводом пола века владичанства, у суботу, 29. јула, у порти Шабачке цркве биће одржана Свечана академија.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa