Инфо

20. јул 2017.20. јул 2017.
“ГЛАС ПРОШЛОСТИ”

ЈУЛ 3. НЕДЕЉА

ПРЕВАРИЛИ СЕ У РАЧУНИЦИ (1968) – Мачва – Комбинат 9:11. Топло вече и препуна биоскопска башта нису били довољни шабачким боксерима да победом уђу у Квалитетну лигу. Важност меча утицала је да сваки боксер пружи много лошије издање од очекиваног. Иако је судијски колегијум: Ђ. Береш, М. Береш, Крајован, Милошевић, Јовановић, Лазић и Гркинић био наклоњен Врбашанима, гости би свакако славили и да је било другачије. Победе су остварили: Којић, Маринковић, Рајшић и Јосиповић, нерешено је боксовао Топаловић, а поражени су: Јеремић, Чубрак, Васиљевић, Јуришић и Поповић.
ПРИЗНАЊЕ ЈОК-А (1973) – Делегација Југословенског олимпијског комитета посетила је шабачку “Обнову” и том приликом представницима предузећа уручена је Захвалница за успешно израђену опрему југословенских олимпијаца коју су носили на прошлогодишњим Олимпијским играма у Минхену.
ВАСИЋ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ (1973) – Савезни капитен наше атлетске репрезентације Крешо Рачић одредио је представнике Југославије на Балканском првенству у Букурешту, а међу репрезентативцима је и Драган Васић, скакач с мотком, члан АШК. Добра увертира за Васића је титула шампиона Југославије у конкуренцији омладинаца освојена ове године.
БЕЗ УЗБУЂЕЊА (1985) – Док траје пауза и одмор рукометаша, прелазни рок је у пуном јеку. У редовима Металопластике протиче мирно, без трзавица. Дозволу да напусте клуб добили су: Јовица Цветковић и Дејан Лукић, док су нови чланови “плавих” Зоран Мијатовић (кружни нападач из Завидовића) и Звонко Стевановић (кружни нападач Јагодине). Вуковић одлази у ЈНА, а као замена требало би да дође Петрит Фејзур, доскорашњи члан Барселоне.
ОСНОВАН СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ (1993) – Савез организација за физичку културу општине Шабац трансформисан је у Спортски савез општине Шабац. Савез је правни следбеник СОФК. Органи Савеза су Скупштина, Извршни одбор (11 чланова) и Надзорни одбор (3 члана). За председника ИО изабран је Василије Мијаиловић, док ће професионални секретар бити Радован Милетић.
СВЕТСКА БРОНЗА (2004) – Шапчанин Драган Стојнић освојио је прво светско одличје у својој каријери. Каратиста из нашег града члан је трећег ката тима планете у конкуренцији студената. У тиму су били још Предраг Ђондовић и Иван Куневски.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa