Инфо

20. јул 2017.20. јул 2017.
РАСТЕРЕЋЕНО, ШТА БУДЕ БИЋЕ
ПОЧИЊЕ СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

РАСТЕРЕЋЕНО, ШТА БУДЕ БИЋЕ

Вероватно никада неће бити разрешена спортска дилема да ли је меч против браниоца титуле тежак или одговарајући почетак. Можда нема тежег противника, али ни веће растерећености од одласка на ЈНА. У Мачви обећавају борбу и сањају изненађење
Који год став поводом горепоменуте дилеме да заступате, Мачва свакако у неколико „елитних“ година чак три државе није имала прилику да првенство почне против неке мање звучне екипе. Прву лигу Краљевине Југославије 1931. године започела је ремијем против страшног сплитског „Хајдука“ 1:1 у Шапцу. Две деценије касније далматински „били“ поново су чекали шабачке „црвено-црне“ на старту Прве лиге, овај пут у Сплиту где је домаћин славио 3:1. Наредне 1952. године, прво коло доносило је гостовање Партизана и пораз 0:1. Пуних 65 година после тога, поново је ривал „Партизан“, само сада ће два клуба снаге одмерити у престоници.
- Сав притисак улоге фаворита, императив освајања бодова оптерећује Партизан, ми немамо од чега да страхујемо. Све осим победе Партизана биће сензација, али да не верујемо у сензације не бисмо ни изборили пласман у Супер лигу. Поносан сам на рад играча током припрема, атмосфера је фантастична и апсолутно се радујемо утакмици која долази. Пишемо историју великог клуба као што је Мачва, зашто бисмо страховали? Показали смо доста на припремама, још мало реализацију да поправимо и то је то – наглашава тренер Драган Аничић.
Капитен Филип Пејовић, на заласку каријере остварио је дечачки сан о учешћу у Супер лиги са својим клубом. Сада га највећи очекују на првенственим утакмицама.
- Партизан је квалитетнији, фаворит, али сигурно се они не радују више тој утакмици од нас. Верујемо у себе, не бојимо се никога и једва чекамо да крене меч. Не знамо колико ће бити уморни од гостовања у Подгорици, колико ће размишљати о Олимпијакосу, али то је брига домаћих, ми ћемо покушати да искористимо сваку слабост коју покажу – оптимистичан је Пејовић.
Најбољу оцену припрема дају терен и првенствене утакмице. Да има разлога за оптимизам показују пријатељске утакмице. Одбрана је била готово перфектна. Побеђени су: Крупа (БиХ) 1:0, Спартак 1:0, Газ Метан (Рум) 1:0, Пролетер 2:0, а једини пораз претрпели су прошлог викенда у Тузли. Домаћа „Слобода“ је победила 1:0 у дуелу где су Тузлаци показали више у првом, а Шапчани у другом полувремену. Нема правила, али уколико тим са „генералке“ почне дуел у Београду, онда ће састав Мачве бити: Филиповић на голу, бекови Пејовић и Рајовић, у средини одбране Ристивојевић и Јовановић. Испред њих је Ивић, средину чине: Јеремић, Обровац, Адамовић, Гемовић, док борбу у нападу води Матић.
Прелазни рок траје до 31. августа, могуће је да се десе још неке промене, али на старту Супер лиге нови играчи су: Филиповић (голман), Адамовић, Протић, Јовановић, Владисављевић, Ивић, док у односу на прошлу сезону део екипе нису: Пејовић (голман), Матовић, Миловановић и Станчетић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa