Инфо

20. јул 2017.20. јул 2017.
Светла будућност
ВАТЕРПОЛО

Светла будућност

Млади шабачки ватерполисти рођени 2006. године “пробили су лед” у новој ери шабачког ватерпола изборивши пласман на завршни турнир Првенства Србије у свом узрасту. Циљ клуба стварање свих узрасних категорија спремних за борбу на завршним државним првенствима
Деведесетих година прошлог века ВК “Шабац” једини је, уз “Партизан” и “Јадран” у СРЈ имао све млађе категорије, свих узраста од 10 до 18 година. Жеља руководства је да и у наредном периоду клуб дође до тог нивоа и базе за први тим. Пре две године, дечаци рођени 2006. године тек су учили да пливају на базену, а већ сада су стигли до државне завршнице као ватерполисти, показавши много пред својим навијачима.
- Врло сам задовољан њиховим напретком. До сада су играли са старијим годиштима и тек сада сам стекао прави увид колико могу против вршњака. Стигли смо до финала, победили Спартак, носили се са Војводином и вицешампионом Земуном. Надам се да тек следе успеси и у другим категоријама. Хтео бих да поменем да смо у овом годишту имали чак две екипе. Тренер Мирослав Петровић водио је ВК “Шабац 2” дечаке којима је ова година донела буквално прве званичне утакмице. Они су, иако најнеискуснији, једном победили и једном били надомак тријумфа у 4 утакмице полуфиналног турнира – нагласио је тренер пете екипе Србије за узраст до 12 година Драган Человски.
У конкуренцији осам екипа, Партизан је доминантно славио савладавши у финалу Земун. Војводина је освојила треће место.
- Тренери одлично раде са децом, наш ватерполо има будућност. Такмичења у Шапцу су увек сјајно организована и ВСС радо указује поверење граду и клубу, уверен да ће све протећи перфектно – истиче Дарко Васовић, члан стручног савета Ватерполо савеза Србије.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa