Инфо

20. јул 2017.20. јул 2017.
НАШИ СРЕБРНИ КАЈАКАШИ
КАЈАК – СЕНИОРСКО ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

НАШИ СРЕБРНИ КАЈАКАШИ

Олимпијски вицешампиони двоседа на 1.000 метара, Миленко Зорић, члан шабачке „Зорке“ и Марко Томићевић, поновили су исти успех на континенталном шампионату. Исти сјај на грудима из суседства донео је и Дејан Пајић. Грујић у четверцу на 500 метара девети, Холперт на 1.000 седми
Највише се очекивало од тандема Зорић–Томићевић, а они су показали, с правом. Најпре врло доминантно стижу до великог финала, а потом и тамо доказују класу. У одлучујућем окршају посаде Немачке, Шпаније, Мађарске и Србије издвојиле су се у односу на конкуренцију водивши до краја неизвесну борбу. На крају Хоф и Грос први, секунд испред наше екипе (3:13.780), Кубелос и Пења трећи.
- Мало лошије смо стартовали, но наша снага је финиш. У другој половини трке смо кренули у продор, успели да дођемо до другог места. Немци су тренутно у нешто бољој форми, али мислим да и ми напредујемо. Светско првенство је примарно за нас и уверен сам да имамо снагу да се боримо за злато – истакао је Зорић.
Отприлике 24 сата касније, шабачки кајак још једном је „посребрен“. После других места у квалификацијама и полуфиналу, двојац на 500 метара Дејан Пајић (Зорка) – Ервин Холперт прошао је други кроз циљ и када је било најважније, у А финалу. Време за медаљу износило је 01:27.616. Мађари први, Украјинци трећи.
- Јака, брза трка, иако је ветар дувао у прса. Све посаде су биле сјајне и тиме је наш резултат још већи. Ушли смо мало уморни после четверца, али смо сјајно извеслали завршницу. Већ мислимо о Светском првенству – рекао је Пајић после трке.
Од овог олимпијског циклуса Светска федерација уврстила је четворосед на 500 метара у календар олимпијских дисциплина, а део тог „пројекта“ Токио 2020. је и наш Небојша Грујић. Заједно са Торубаровим, Векићем и Новаковићем наступио је и у Бугарској. Стигли су до А финала где су кроз циљ прошли девети. Време 01:20.304. Медаље су поделили: Мађари, Словаци и Белоруси. У четверцу на 1.000 метара уз Холперта, Болтића и Дејана Пајића, наступио је још један члан шабачке „Зорке“ Драган Ханчовски. Српски чамац изборио је А финале окончавши га на седмом месту (2:59.886).
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa