Инфо

27. јул 2017.27. јул 2017.
МОТОЦИКЛИСТИ ПРЕСРЕТАЧИ ТОКОМ МАЈА И ЈУНА
ОТКРИЛИ ВИШЕ ОД 300 ПРЕКРШАЈА

ЕФИКАСАН НАЧИН КОНТРОЛЕ САОБРАЋЈА

Мотоцикли - пресретачи, без спољних обележја полиције, једно су од најефикаснијих средстава у контроли саобраћаја, будући да им учиниоци прекршаја тешко могу побећи. Током маја и јуна саобраћајни полицајци на моторима – пресретачима, са уграђеним уређајима за давање звучних и светлосних сигнала открили су више од 300 прекршаја што је значајно већи број него претходних година у истом периоду.
На путевима Републике Србије мотоцикли пресретачи патролирају од 2012. године. У контроли саобраћаја ангажују се током летње сезоне, као и у периодима пре и после летње сезоне, када временски услови то дозвољавају. Контрола се врши како у дневним, тако и у ноћним условима, на свим важнијим путним правцима, укључујући и улице у насељу.
Према подацима Управе саобраћајне полиције, протекле две године, возачи двоточкаша направили су око 30.000 прекршаја, од којих је трећина некоришћење заштитне кациге, али и вожња без одговарајуће категорије и под дејством алкохола.
У Управи саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова кажу да, према анализама, у саобраћајним незгодама у којима су учествовали двоточкаши готово 30 одсто возача мотоцикала није имало одговарајућу категорију за управљање возилом, а око 11 одсто управљало је под дејством алкохола.
Министарство унутрашњих послова сваке године организује редовне и додатне обуке полицајаца -мотоциклиста.
Мотоциклисти пресретачи, поред контроле саобраћаја, обављају и друге задатке, најчешће сарађују са полицијским службеницима криминалистичке и граничне полиције у циљу откривања и расветљавања кривичних дела и хапшења особа за којима се трага.
Имајући у виду да је, због туристичке сезоне, на путевима у Републици Србији појачан интензитет саобраћаја, полицијски службеници Управе саобраћајне полиције предузимају мере из своје надлежности како би се евентуални застоји што ефикасније отклонили.
Извор: Званични сајт МУП

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa