Инфо

27. јул 2017.27. јул 2017.
Обележен Бој на Дубљу

Обележен Бој на Дубљу

Први дан манифестације „Бој на Дубљу“ обележен је свечаним дефилеом фолклорних ансамбала, након чега је уследило хајдучко надметање – избор младог Војводе Дубљанског. Осам такмичара, узраста до петнаест година, надметало се у шест дисциплина: скок у даљ и вис, брвно, надвлачење клипка, а од ове године и бацање камена с рамена и пењање уз конопац.
„Ја сам био најбољи у пет од шест дисциплина, уз постављена два рекорда - у скоку у даљ и скоку у вис. Задовољан сам такмичењем, које је ове године било боље него претходних година, уз јачу конкуренцију. Жао ми је што се више не могу такмичити за ову титулу, али од следеће године пробаћу на такмичењу сениора“, рекао је такмичар Владимир Ковачевић.
Почетак манифестације посвећен је деци и завршен је наступом дечјих фолклорних ансамбала Културно-уметничког друштва „Бисерница“ из Дубља, а представили су се и гости, Припремна група ФА „Ђидо“ из Богатића, као и културно-уметничка друштва „Банија“ из Мајура, „Јелица“ из Црне Баре, „Милић од Мачве“ из Белотића, „Фрула“ из Петловаче, „Мачвански дукати“ из Равња, „Јанко Веселиновић“ из Салаша Црнобарског, „Фрула“ из Липничког Шора и „Салаш Црнобарски“ из Салаша Црнобарског. Уз њих су наступиле и солисткиње фолклорног ансамбла „Ђидо“ Ана Ковић и Мина Ђукић.
На централној свечаности, у среду 26. јула, служила се Света литургија и парастос изгинулим ратницима Боја на Дубљу. Након полагања венаца програм је настављен хајдучким надметањем у избору за Војводу Дубљанског. Као и сваке године на крају вечери је уприличен пригодан културно-уметнички програм.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa