Инфо

27. јул 2017.27. јул 2017.
ДОМАЋИ ТРОФЕЈИ ПРИМАРНИ
МЕДИЦИНАР СПРЕМА ЕКИПУ ЗА ТРИ ФРОНТА

ДОМАЋИ ТРОФЕЈИ ПРИМАРНИ

У првом колу Купа ЕХФ шабачки “Медицинар” очекује двомеч против вицешампиона Холандије. Циљ је наредна рунда, а истовремено се склапа тим који ће циљати све домаће трофеје
Колико је Холандија мало позната у свету мушког рукомета, толико у женском бележи велике кораке и готово је редован учесник завршнице великих такмичења. Какав је квалитет клупског рукомета ове земље Шапчани ће имати прилику да сазнају. Други тим Холандије укрстиће копља са шампионом Србије, “Медицинаром”. Амстердамски “ВОК” другим местом у домаћем шампионату осигурао је једанаесту узастопну сезону у неком од европских такмичења и пету у Купу ЕХФ. Последњи наступ окончали су на старту, елиминисала их је екипа “Динама” из Волгограда.
- Тим чине рукометашице из Холандије, дуго су на окупу и финансијски су један од најбогатијих клубова. Клуб носи име спонзора. Попут нас, примарно им је домаће такмичење, али нико не жели да му европски наступ траје само две утакмице. Уверени смо да имамо квалитет за друго коло – истиче председник клуба Дејан Павловић.
Тренер Саша Бошковић окупља екипу 31. јула, а на тренингу ће се у опреми Медицинара појавити и нека нова имена, појачања од којих се много очекује у сезони која следи. У управи долазак Ане Томковић из Аранђеловца виде као комплетирање најјаче бековске линије у Србији: Ана Радовић, Ивана Пријовић и Ана Томковић. Конкуренцију на црти појачала је доскорашња играчица “Слоге” из Петровца Даница Стојиљковић, а сјајан дуо на голу употпунила је Анђела Качаревић, чувар мреже “Бекамента” у прошлом шампионату. За место на голу бориће се са Јованом Перић. Од стандарднијих рукометашица у Медицинару више није само Тамара Жарковић, а њено место попуниће Наташа Атанасковић, десно крило новосадске „Минакве” у претходној сезони. Милица Ранчић је подвргнута операцији менискуса, а са њом се воде преговори око наставка сарадње.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa