Инфо

27. јул 2017.27. јул 2017.
МАЧВА У ДЕБИЈУ У ШАПЦУ

ДОЧЕКУЈЕ ЗЕМУН ЗА ПОВРАТАК ОПТИМИЗМА

Знало се и пре старта првенства да је меч против Земуна много значајнији за новог суперлигаша од гостовања у Београду. Бодови су јако важни, а тријумф би свакако анулирао највећу горчину убедљивог пораза и Шапчане вратио на зацртани пут
Убедљив пораз није добар због гол разлике, али бодовно је идентичан као и изгубљен меч минималним резултатом. Бодови са ЈНА нису били у плану, али у утакмици против Земуна, на домаћем терену, свакако јесу. Земунци су познати из претходне сезоне, заједно са “црвено-црнима” прешли су праг елите, а у дебитантској сезони са Мачвом деле и амбиције опстанка у Супер лиги. Током лета су имали финансијских проблема, претио је и штрајк фудбалера, али су се у међувремену консолидовали и добро почели првенство ремијем у Лучанима 1:1. Имали су предност, прилику да је увећају и тек су у наставку примили гол.
- Прво полувреме у Београду било је испод сваког критеријума и мислим да то више не може и не сме да се понови. Морамо психолошки да се подигнемо и да верујемо у себе истом снагом као и пре првог кола. Земун има сличну екипу као претходне сезоне, уз новајлије на голу и у нападу. Сада нас очекује утакмица пред нашим навијачима, на нашем терену. О мотиву нећу да говорим, а сада имамо и додатни, да поправимо лош утисак од суботе – истиче тренер Драган Аничић.
Прелазни рок траје још више од месец дана, а иако је стартовао шампионат, Шапчани имају план да буду активни. Тим није комплетиран, а клуб је у потрази за још два или три играча.
- Жеље су једно, видећемо шта је реално с обзиром на финансије, важан нам је квалитет, не квантитет. Потребан је још један нападач, један играч који игра по боку и још један десни халф јер Ненад Јовановић по вокацији није то, већ смо га силом прилика припремали за ту позицију – додаје Аничић.
Против Земуна могао би да дебитује и Бојан Гјоргијевски, повремени репрезентативац Македоније, придошлица из “Победе” који игра на позицији десног бека.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa