Инфо

27. јул 2017.27. јул 2017.
„ТРКА МИРА 2017“ ШАБАЦ – КУП СРБИЈЕ У ДАЉИНСКОМ ПЛИВАЊУ

БУДУЋНОСТ И САДАШЊОСТ ДАЉИНСКОГ ПЛИВАЊА

Током врелог лета Шапчани освежење траже у Сави, а они који воле пливачка такмичења имаће прилику да у недељу, на својој реци, уживају у пет трка Купа Србије у даљинском пливању. Организатори очекују око 200 пливача
Свакако најважнија трка и надметање од којег се очекује највише биће борба за бодове у Купу Србије на 4.500 метара. Око 11 сати стартоваће најбољи пливачи “даљинци” у Србији, а циљ је као и сваке године на плажи Стари град. Осим у апсолутној мушкој и женској категорији, учесници ће се надметати у чак 17 старосних категорија, од деце узраста до 10 година, до ветерана старијих од 75 година.
Ипак, поменута трка ће затворити богат програм манифестације, али не би требало пропустити ревијалне трке будућих пливачких звезда Србије. Од девет до десет сати отворена је могућност пријава, а од 10:15 почињу ревијалне трке на краћим дистанцама. Требало би да наступи око 30 пливача из Шапца, чланова ПК “Делфин” и пливачке секције ВК “Шабац”. Они који већ нису, могу у недељу упознати и део чланова млађих категорија Кајак клуба “Зорка”, актуелне шампионе Србије у свом узрасту. Организатор “Трке мира 2017” је Клуб даљинског пливања “Трка мира” Шабац и Туристичка организација Шапца.
- Позивам моје Шапчане да дођу у великом броју и да уживају. Крај реке је увек лепше, а за њих ће наступити најбољи представници овог спорта у Србији, упознаће будућност наше земље у даљинском пливању. Биће и трке на 100, 200, 400 и 1.200 метара, биће кајакаши и сигуран сам да уживање не може изостати – истакао је заменик председника КДП “Трка мира” Милорад Рајшић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa