Инфо

3. август 2017.3. авг 2017.
Црвени крст Шабац обелеЖио Светски дан борбе против трговине људима

РАЗМИШЉАЈТЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ

У свету је 30. јул установљен као Светски дан борбе против трговине људима у циљу подизања свести о овом проблему. Трговина људима је глобални феномен који погађа све земље и жртва може бити свако, независно од пола, порекла, година, националности, образовања или социјалног статуса. Овај дан је обележио и Црвени крст Шабац.
Снежана Петровић, стручна сарадница Црвеног крста у Шапцу је рекла да је њихов циљ да окупе све младе волонтере који имају жељу и потребу да развију своја знања и вештине преношења ове јако значајне теме својим вршњацима. У оквиру овог едукативног семинара који волонтери пролазе има неколико корака, а један од њих подразумева и проверу знања које су стекли кроз дружење и радионице са децом у Културном центру. Она је додала и да овај семинар обухвата једну општу димензију то јест општи проблем који је нажалост присутан на нашим просторима, а његова сврха је развијање превентивних активности којим ће се ширити праве информације и младима указивати на изазове које носи овај проблем.
Волонтери овог семинара обухватају младе од основношколаца до средњошколаца, а радионице које пролазе су прилагођене управо њиховом узрасту.
Једна од волонтерки Црвеног крста и полазница овог семинара, Катарина Јовић, је рекла да би младима поручила да размишљају својом главом, пазе шта раде и да се добро распитају о свему што им се приказује. Навела је и да млади не треба да гледају на свет само у једном оквиру него да размишљају критички и гледају и изван тог рама како би видели шире све оно што им се представља. Она сматра да ова тема није неважна, баш напротив, трговина људима је глобални проблем и зато би млади требало добро да се едукују о томе како би умели да се снађу у одређеним ситуацијма и знали како да затраже помоћ.
К. А.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa