Инфо

3. август 2017.3. авг 2017.
Љубав ће спасити свет
БАЈКА АЛЕКСАНДРЕ ЂУРИЧИЋ

Љубав ће спасити свет

„Бајка о љубави“ једна је од представа коју су видела деца из региона на Колонији пријатељства, одржаној у јуну. Представа је настала по истоименој књизи за децу чији је аутор млада васпитачица вртића „Веверица“ Александра Ђуричић. Идеја, настала сасвим случајно, пре неколико година, реализована је захваљујући подршци Града кроз финансирање пројеката у култури.
-Инспирација се појавила једне ноћи, пре око три године, док сам покушавала да заспим. Устала сам и записала стихове, а онда и заборавила на њих. Мој супруг Лука их је недавно пронашао и однео код свог друга Ђурађа Стевановића да их илуструје. Захваљујући подршци Града Шапца и Предшколске установе „Наше дете“ одштампан је први тираж књиге, каже Александра Ђуричић.
Главни јунаци бајке, девојчица Мила, дечак Раша и маче Сила позивају у помоћ Љубав да победе злог чаробњака, који је на земљи загадио ваздух и воду и посејао мржњу. Након позива „Пробудите се сви сада! Не дозволимо злу да влада!“ доброта ипак побеђује.
Књига је штампана у тиражу од 150 примерака који је подељен деци учесницима Колоније пријатељства.
-Наши гости су била деца са Цетиња, из Бањалуке, Бијељине, Липљана, Штрпца, Сомбора, Штипа и Вуковара. Веома ми је драго да су баш они добили књиге, јер је то на неки начин и симболично. Једна од основних идеја ове бајке је да границе не треба да постоје, истиче Александра.
Поред снажне поруке да само љубав може спасити свет, најмлађи су научили и колико је важно да брину о животној средини. Тако је у оквиру пројекта Александра одржала и радионице на којима су деца сазнала нешто више о екологији и начинима како да заштите своје природно окружење.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa