Инфо

3. август 2017.3. авг 2017.
ТРКА МИРА 2017 – КУП СРБИЈЕ У ДАЉИНСКОМ ПЛИВАЊУ

БЕНЦЕ БЕЗ ПРЕМЦА

Млади Бечејац, пливач клуба из Бачке Тополе већ по навици осваја трофеје у Шапцу. Укупно 70 пливача, 45 у главној трци, 14 представника шабачког пливања
Иако прве пливачке завеслаје није направио у Сави, Бенце Балзам створио је јаку везу са реком која пролази кроз наш град баш захваљујући такмичењима у Шапцу. Увек радо долази у град где се већ осећа као домаћин, а по навици, као успомену при повратку кући понесе победнички трофеј. Стигао је до Кочиног канала са јасним циљем, да још једном савлада сву конкуренцију, храбро и убедљиво запливао од старта на стази дугој 4.500 метара и убедљиво дочекао аплаузе на плажи Стари град када је прошао линију циља. Требало му је 33 минута, 22 секунде и 37 стотинки. Око три и по минута касније вицешампионско звање заслужује Стефан Сајко (КДП “011 Нови Београд”), време 0:37:04.90. Секунд пре трећепласираног Алексе Дудуковића из Сомбора. Код дама најбржа је наша такмичарка, чланица ПК “Делфин” Катарина Цвејић. Дистанцу Кочин канал – Стари град препливала је за 43 минута, 26 секунди, осам стотинки. Друга Етелка Месарош (Кањижа), трећа Сара Бранковић (ВК “Шабац”).
Укупно из Шапца је наступило 14 пливача, две даме. Најбржи од њих је Александар Веселиновић (Делфин), осмопласирани такмичар најважније трке.
- Хвала свима који су подржали 12. такмичење, “Трку мира”. Верујем да су Шапчани задовољни. Хвала Пливачком клубу “Делфин” на великом броју учесника и остаје жал што пливачка секција ВК “Шабац” није дошла са више представника – истакао је заменик председника клуба организатора “Трка мира” Милорад Рајшић.
Најдужа трка бодована је за Куп Србије у 18 старосних категорија, а наступио је и један руски пливач Валериј Лешчанов. Осим ове трке, одржано је и неколико ревијалних на краћим дистанцама.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa