Инфо

3. август 2017.3. авг 2017.
ПОБЕДА ЗА МОМИРА
ПРВА ПОБЕДА МАЧВЕ У ЕЛИТИ ПОСЛЕ 65 ГОДИНА

ПОБЕДА ЗА МОМИРА

Сваки успех Мачве успех је свих оних који воле овај клуб и „црвено-црне“ боје. „Тројка“ против Земуна има посвету сваком навијачу, граду, али ова ће увек имати име и презиме. Тог суботњег јутра најважнију битку изгубио је Момир Аничић, отац тренера Мачве Драгана Аничића, али је он одлучио да остане уз своје играче и води их до велике победе. Зато је све учињено пре пет дана посвећено баш Драгану и Момиру
Тог 25. маја 1952. године у Шапцу је „пао“ скопски „Работнички“ 3:1 што је била последња победа Мачве у највишем рангу све до 29. јула 2017. Један контранапад, одличан продор Бојана Матића и лопта перфектно пласирана у голманов леви угао донели су три бода значајна из толико разлога. Много историјских премиса носио је овај меч. Прва утакмица у елити у Шапцу после 6 и по деценија, прва на реконструисаном стадиону и што је најважније, памтиће се по историјској победи.
Домаћи су били бољи прво полувреме, бољи, борбенији, жељнији угрожавања гола противника. Шутирали су добро Јеремић, Обровац, покушавао је и Адамовић. Да умеју и да нападну, Земунци су показали после гола и посебно у другом делу. Наставак је припао њима, играли су боље, нападали. Резервиста Ђаловић је пропустио и две велике прилике, али било би неправедно изоставити име голмана Мачве Филиповића који се за лош деби у Београду искупио одличним наступом на домаћем терену. Што три бода остају у Шапцу много заслуга одлази и њему. Мачвиној премијери у Шапцу присуствовали су и високи званичници Фудбалског савеза Србије предвођени председником Славишом Кокезом.
- Знао сам да можемо све када покажемо посвећеност и жељу као што смо то урадили на овој утакмици. Други део није био добар, али смо у првом одиграли онако како смо желели, створили предност и умели да се одбранимо, што је најважније. Победу посвећујем мом оцу, знам да је био уз нас и надам се да је поносан – рекао је после меча Драган Аничић.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa