Инфо

10. август 2017.10. авг 2017.
ИСТИ СУ НАМ ЦИЉЕВИ
ПРЕДСЕДНИК РОТАРИ ДИСТРИКТА СРБИЈА И ЦРНА ГОРА КОД ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ ГРАДА

ИСТИ СУ НАМ ЦИЉЕВИ

“Са председником Скупштине, Немањом Пајићем, разговарао сам о томе какве су потребе града Шапца, где ротаријанци могу да помогну и где заједно са локланом самоуправом могу да наступе”, изјавио гувернер Дистрикта Србија и Црна Гора проф. Бранислав Ранђеловић. “Договорили смо будуће пројекте са Ротари клубом и унапред смо срећни због те сарадње”, рекао је председник Скупштине града Немања Пајић
Ротари Дистрикт Србија и Црна Гора ове године посебну пажњу посветиће младима и образовању. Обзиром да и Град Шабац такође то ставља у фокус као своје приоритете, председник Скупштине града, Немања Пајић, у понедељак је угостио гувернера Дистрикта проф. Бранислава Ранђеловића, професора Електротехничког факултета у Нишу и директора Завода за вредновање квалитта образовања. На састанку се разговарало о могућим заједничким пројектима на којима би могли да учествују Град и ротаријанци.
-Први и основни циљ мог доласка у Шабац је да обиђем Ротари клуб Шабац и да видим које локалне пројекте раде за добробит своје заједнице. Један од сегмената посете је и разговор са представницима локалне самоуправе. Са председником Скупштине, Немањом Пајићем, разговарао сам о томе какве су потребе града Шапца, где ротаријанци могу да помогну и где заједно са локланом самоуправом могу да наступе.Причали смо о нашим општим и специфичним циљевима и договорили да током ове године у Шапцу спроведемо једну причу из екологије о садњи дрвећа, а урадићемо и нешто за школе и ђаке, рекао је Ранђеловић и истакао да је презадовољан што је видео да град Шабац већ много тога чини и у области образовања, али и екологије, што је глобални приоритет ротаријанаца на светском нивоу, за ову годину.
Немања Пајић је рекао да Град Шабац подржава све који за свој циљ имају побољшање услова у локалној средини, како Ротари клуб, тако и бројне невладине организације. Подсетио је да се четвртина буџета града издваја за образовање и побољшање услова у којима млади уче.
-Град стипендира своје најбоље ученике, шаљемо их на такмичења и редовно имамо прилику да се радујемо њиховим успесима. Договорили смо будуће пројекте са Ротари клубом и унапред смо срећни због те сарадње, рекао је Немања Пајић.
Од 1. јула председник РК Шабац је Љиљана Јовановић. Изразила је наду да ће до краја њеног мандата град и Ротари клуб заједно урадити неколико пројекта и истакла да су град и РК и до сада имали добру сарадњу.
-Ротари година почиње 30. јуна, а ова је код нас посвећена екологији, младима и њиховом развоју. Град Шабац предњачи у тим пројектима. Надам се да ћемо наћи начина да неке пројекте урадимо заједно на задовољство и нашег Клуба и Шапчана и Града, рекла је Љиљана Јовановић.
Даница Миловановић, асистент гувернера и досадашња председница РК Шабац подсетила је да су до сада помагали младима на пољу образовања. Поред набавке Четири лего робота, новчано су помогли и ученике који су донели медање са такмичења у Индонезији и седмака Андреја Шестића из Мајура, републичког првака из физике. Миловановићева је истакла да ће наставити са оваквим пројектима и пронаћи могућности да и даље помажу на овом пољу.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa