Инфо

6. јануар 2011.6. јан 2011.
АЛЕКСАНДАР ПОЖГАЈ

ОДГОВОРАН ЗАДАТАК, А НЕ ПРИВИЛЕГИЈА

Млади функционер - саветник у Социјалистичкој партији Србије. Политиком се бави професионално, и стално усавршава своја знања и едукацију, бројним обавезама у седишту СПС-а у Београду, али и похађањем разних тренинга, семинара и едукација у земљи и иностранству, у организацији угледних домаћих и иностраних невладиних организација и фондација
Каже да је посао политичара одговоран задатак, а не привилегија. Наглашава да младост није препрека за озбиљан партијски и политички рад, већ да су његове бројне активности одлична припрема за његов партијски и функционерски ангажман у будућности. Истиче да управо млади и способни кадрови могу много тога да учине за напредак Србије и њених грађана. Предочава нам своје виђење места и улоге СПС-а у политичком животу Србије.

По чему је 8. Конгрес СПС у јавности представљен као историјски?

- Циљ 8. Конгреса је био да се покрене озбиљна реформа унутар Социјалистичке партије Србије, како бисмо били спремни да одговоримо на изазове који нас очекују у 21. веку. Ми смо партија која је успела да направи реформски и добро промишљен рез са прошлошћу, и ту смо ставили тачку на преиспитивање око наше прошлости. Сада смо спремни за нове изазове ““ имамо нове људе за нову политику. Наравно, сви су очекивали и доста се спекулисало у јавности око кадровских промена у редовима СПС, али заправо прави циљ овог конгреса је било усвајање новог, реформског курса политике. Са новим самопоуздањем и новом снагом обележили смо 20 година постојања и рада СПС. Иза нас стоји драгоцено искуство, које смо стекли, како на позицијама власти, тако и у опозицији. Успели смо да обновимо партијску организацију и подмладимо кадрове, и започињемо нову еру у развоју.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa