Инфо

10. август 2017.10. авг 2017.
ПРОШИРИЛИ ЗЕЛЕНЕ ВИДИКЕ
ИЗВИЂАЧИ БОРАВИЛИ КРАЈ ДРИНЕ

ПРОШИРИЛИ ЗЕЛЕНЕ ВИДИКЕ

Чланови Одреда извиђача “Михаиловац” из Београда (Чукарица) који ове године прослављају пола века постојања боравили су недавно крај Дрине у потесу Васин Шиб-Црна Бара. То је њихова традиционална дестинација, још од 1996. године, када су први пут камповали на овим просторима.
Назив овогодишњег кампа био је “Осети авантуру 2017. године”. У кампу је боравило 43 учесника, од којих је било 28 деце и младих. Поред Чукаричана, учествовали су и извиђачи из Ивањице, Звечана (Са Косова и Метохије), Љубљане, Бристола и Глочестера, а два дана у кампу су провели и чланови Одреда извиђача “Вера Благојевић” из Шапца.
Свима њима заједничка жеља је била да се лепо проведу у живописној природи, упознају и друже те прошире своја знања о извиђаштву које у свету постоји 110. година и броји преко 40 милиона чланова.
У Србији постоји 106 година, а на општини Чукарица нешто више од 60.
Организатор овогодишњег кампа крај Дрине названог “Осети авантуру 2017. године”био је Савез извиђача општине Чукарица са својим организационим јединицама Одредом извиђача “Михаиловац” и Одредом извиђача “Бреза”.
Најважнији циљеви били су упознавање младих извиђача са уобичајеним извиђачким вештинама: Постављање шатора, везивање чворова, паљење ватре, оријентација и топографија, сигнализација, боравак у природи... Жеља организатора је да полазници прошире знања из области екологије, заштите животне средине, познавања историје...
Кампом је руководио штаб, заједно са инструкторима и програмским тимом у коме су били: Славиша Бојовић (извиђачки инструктор), старешина кампа Предраг Ђорђевић (извиђачки инструктор) и Јелена Бојевић (извиђачки инструктор).
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa