Инфо

10. август 2017.10. авг 2017.
НАСТАВАК ТРАДИЦИЈЕ
ПРВЕНСТВО ДРЖАВЕ У РВАЊУ НА ПЕСКУ

НАСТАВАК ТРАДИЦИЈЕ

Неизоставни део манифестације “Пливачки маратон Јарак – Шабац” већ дуго је и Првенство Србије у рвању на песку. Традиција настављена и ове године. Шабачком “Витезу” десет медаља
Било је тешко пливати, бити у води претходне недеље, а камол’ водити борбу у најтоплијем делу дана на песку. Ипак, ни ове године рвачи нису желели да пропусте Првенство у Шапцу и окушају снагу у све популарнијој форми древног спорта, рвању на песку. Наступило је 88 рвача из девет клубова. Борили су се у четири старосне категорије, од најмлађих до сениора.
Шабачки “Витез” освојио је десет медаља. Шапмпиони Србије у категорији пионира постали су: Момчило Гајић, Немања Глигорић, кадети Илија Петровић и Угљеша Гајић, односно јуниор Урош Маџаревић. Друга места у својим категоријама припала су: Стефану Матићу (јуниор) и Горану Пајићу (сениор), а бронзе су заслужили: Виктор Гајић (пионир), Александар Станојевић и Дејан Чикарић (сениори).
Наступили су и чланови РК “Младост” Богосавац. Најбољи јуниор Србије, из редова овог клуба, постао је Марко Тарбук, док су сениорске бронзе припала Николи и Властимиру Срнићу. Успех су остварили пионирке и пионири. Кристина и Лана Тарбук окитиле су се златом, Срнић, М. Лазаревић, Милосављевић и Кристијан Тарбук донели су сребра, а бронзе: Ј. Лазаревић, Срнић, Јана и Вања Вучетић.
Гостујући рвачи радо долазе у Шабац и боре се на песку, а један од редовних је и Предраг Дубајић, репрезентативац Србије у рвању Грчко-римским стилом, учесник Европског првенства у Новом Саду, члан обреновачког “Тента”.
- Ове године сам био други. Долазим често овде, увек је добра организација, конкуренција све снажнија и то је добро за наш спорт. Изазов су ривали, изазов је и сама дисциплина, специфичност песка као подлоге. Остварио сам четири победе, поражен у финалу и задовољан сам својим наступом – истиче Дубајић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa