Инфо

17. август 2017.17. авг 2017.
ПЕЂИ У ЧАСТ
ДЕВЕТА “САВСКА РЕГАТА – ЗАВЕСЛАЈ ВИШЕ”

ПЕЂИ У ЧАСТ

Ове године организатори очекују између 400 и 500 учесника из пет држава. Траса од Јарка до Шапца. Овогодишња регата посвећена Предрагу Јовановићу, једном од оснивача ОИП “Савски чивијаши”
Љубитељима регата, дружења, пловидбе реком овогодишњи празник Преображење могла би обележити већ традиционална регата реком Савом у организацији Одреда извиђача поречана “Савски Чивијаши”. У суботу, око 11 сати регатисти ће кренути из Јарка и пловити до плаже Стари Град у Шапцу. Према најавама организатора ОИП “Савски Чивијаши” очекује се да пут Шапца из Јарка крене око 500 учесника.
-Већ имамо велики број пријава. Биће гостију из Црне Горе, Македоније, Босне, Републике Српске, Словеније. Стижу нам учесници из: Суботице, Ниша, Новог Сада, Београда, Крагујевца, Кикинде, Јагодине. Надамо се да ће ове године бити више заинтересованих из Шапца и околине. Ово је наша река, наша Сава. Мало смо се одвојили од ње и сада је време да јој се вратимо. Не могу други више волети Дрину, Дунав или неку другу реку, него ми Саву – истиче старешина ОИП Миодраг Рељић.
Скуп учесника је од 10 до 11 у Јарку, Регата стартује у 11:00, а долазак на Стари Град планиран је између 15 и 15:30. Пријава је бесплатна, на бројеве телефона: 066/8899616 и 0616434745, а могућа је и пред сам старт у суботу. Током регате за заинтересоване је обезбеђено купање на безбедним локацијама.
-Ово је девета регата, а овог лета пловима у част нашег пријатеља и једног од оснивача нашег извиђачког одреда Предрага Пеђе Јовановића. Позивамо све заинтересоване да учествују, остале да дођу и поздраве учеснике – закључује Рељић.
Организатор “Савске регате- Завеслај више” је ОИП “Савски чивијаши, уз подршку Туристичке организације Шапца, а покровитељ је Град Шабац.
Б. Д.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa