Инфо

17. август 2017.17. авг 2017.
РАЂЕНОВИЋ “КОРМИЛАР”
ВК “ШАБАЦ” ПРЕД СТАРТ ПРИПРЕМА

РАЂЕНОВИЋ “КОРМИЛАР”

У новој сезони шабачке ватерполисте предводиће нови тренер. Уместо Балше Николића, екипу ће предводити досадашњи Шеф стручог штаба Горан Рађеновић. Припреме стартују до краја августа. Такмичење у Регионалној лиги А2
Претходна сезона поставила је високе стандарде за Ватерполо клуб “Шабац”, а тежак задатак да игром и резултатима наш град одржи на списку ватерполо центара региона имаће Горан Рађеновић, некадашњи репрезентативац Југославије, олимпијски шампион, бивши тренер Бечеја и више италијанских клубова. Рађеновић је у клуб дошао још претходне сезоне, руководио радом свих категорија, а сада ће бити и први тренер сениорске екипе. На том месту наследио је Балшу Николића.
Костур екипе из претходне сезоне углавном је очуван. Боје Шапца и даље бране: Дарко Алексић, капитен и чувар мреже, најбољи стрелац клуба у Регионалној лиги Никола Марковић, потом Немања Будурин, Филип Тенжера, Никола Цар, Бојан Богићевић, Александар Ераковић. Од ватерполиста са већом минутажом, клуб су напустила два важна “шрафа”. Репрезентативац Казахстана Рустам Укуманов, после две сезоне у Шапцу каријеру наставља у Мађарској. Као најбољи актер Казахстана на Светском шампионату запао је за око скаутима и променио је клупску капицу. На центарској позцији више нема Алексе Манића. Како би употпунили кохерентну целину и тим учинили јачим ангажовани су Репановић и Велкић, придошлице из Партизана (Велкић је недавно наступао на Светском јуниорском првенству у Београду), односно Тркуља, доскорашњи играч Војводине.
Услед недостатка финансијских средстава, клуб неће наредне сезоне играти у ЛЕН купу, али ће играти у Регионалној лиги. Уз “Шабац”, део РЛ А2 биће још четири екипе из Србије: “Војводина”, “Ц. Звезда”, “Наис”, “Ваљево”, као и “Задар”, “Соларис” и “Медвешчак”, односно которски “Катаро”. Остављена је могућност прикључења десетог члана, клуба из Словеније. Прво коло Регионалне лиге планирано је за 7. октобар. Још није познат принцип играња домаће лиге наредног пролећа услед већег броја учесника у регионалном такмичењу.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa