Инфо

24. август 2017.24. авг 2017.
ЈЕДИНСТВЕНА ПОЛИТИКА ПРЕМА СЕЛУ
УСПЕШАН ПРИМЕР ТРОШЕЊА СОПСТВЕНОГ ПОРЕЗА

ЈЕДИНСТВЕНА ПОЛИТИКА ПРЕМА СЕЛУ

Месна заједница Дреновац један је од примера добре праксе како функционише повраћај новца од пореза на имовину. Овим средствима је у селу већ урађено доста тога, а располажу са још нешто више од два милиона, о којима ће се грађани тек изјаснити како желе да буду потрошена.
-Наши мештани сада могу да одлуче о томе како ће њихов новац бити утрошен. Позивам их да се у што већем броју одазову, јер плаћају порез и треба да се питају где ће тај новац да оде. До сада се радило мало на путевима, мало на цркви, мало на центру села. Сматрам да су сада приоритет путеви. Дреновац је површином велико село, са много путева, који годинама нису одржавани, навео је Никола Бурмазевић, председник Савета МЗ Дреновац.
Руководилац Сектора за путеве, Миодраг Филиповић, истакао је да је Шабац јединствен по својој политици према селу, не само у Србији него и много шире. Подсетио је да су месне заједнице у протекле две године имале прилику да располажу својим средствима од пореза на имовину.
-Дреновац је пример месне заједнице где су неке ствари већ урађене од тих средстава. Од ове јесени сви мештани Дреновца, али и свих осталих сеоских МЗ моћи ће да одлучују о свом новцу који им је преостао на рачуну и о томе шта је најбоље за њих, рекао је Филиповић.
Помоћник градоначелника Јелена Топаловић Петровић позвала је све пунолетне и пословно способне грађане приградских и сеоских месних заједница да се упишу у списак учесника непосредног изјашњавања, без обзира колико их има у домаћинству.
-На овај начин имаће могућност да гласају о томе шта је њима најпотребније и покажу шта је права народна воља. Анкетари ће се појавити у свакој кући са изјавама које треба да потпишу сви који желе да стекну услов да учествују на гласању, а ако су платили порез и да предлажу пројекте, подсетила је још једном Јелена Топаловић Петровић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa