Инфо

24. август 2017.24. авг 2017.
ШЉУНЧЕЊЕ ПУТЕВА У СЛЕПЧЕВИЋУ
НОВАЦ ОД ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ВЕЋ ТРОШЕ

ШЉУНЧЕЊЕ ПУТЕВА У СЛЕПЧЕВИЋУ

Новцем који им је враћен од пореза на имовину у Слепчевићу су пошљунчени атарски путеви. Одлуку о утрошку једног дела новца раније је донео Савет Месне заједнице. Преосталих око 2,4 милиона динара биће потрошени онако како то мештани одлуче на референдуму.
-На рачуну смо имали укупно 3,25 милиона динара. Један део је издвојен за насипање атарских путева. То је редовно одржавање и сваке године око милион динара потрошимо у ту сврху. Имамо у плану и изградњу две трафо станице, као и преасфалтирање улица које су асфалтиране пре 20 година. Ипак, крајњу реч даће наши мештани који ће се изјаснити шта од предлога подржавају, рекао је председник МЗ Слепчевић Славко Иванић.
Радове који су извођени у петак посетили су градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, руководилац Сектора за путеве Миодраг Филиповић и помоћник градоначелника Јелена Топаловић Петровић. Градоначелник је овом приликом истакао да у Шапцу нема демагогије и да ће се радити оно што грађани одлуче да је њима важно.
-Позивам грађане да се пријаве и учествују у поступку непосредног изјашњавања како бисмо чули шта је права народна воља. Ми се овде бавимо стварним потребама људи. Желимо да чујемо шта је њима најважније и то ће и бити урађено, рекао је градоначелник Зеленовић.
Подсећамо да је у току прављење списка учесника непосредног изјашњавања о утрошку средстава од пореза. Сви који су платили порез могу изнети предлоге за трошење тих средстава, а и сви остали могу гласати за те предлоге. Месне заједнице које већ имају средства на рачуну до краја године ће одлучити о томе како ће она бити искоришћена, а сви остали ће предлоге изнети до краја године, а референдум ће се одржати следеће.
-Месна заједница Слепчевић сада располаже буџетом нешто већим од 2,4 милиона динара. Грађани ће одлучивати о начину на који ће тај новац бити потрошен у поступку непосредног изјашњавања на јесен. Процедура је веома једноставна, потребно је уписати се у списак учесника непосредног изјашњавања потписивањем изјаве на обрасцу који ће анкетари донети на кућну адресу или у просторијама месне канцеларије, објаснила је поступак који ће важити за све 52 приградске и сеоске месне заједнице Јелена Топаловић Петровић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa