Инфо

24. август 2017.24. авг 2017.
ШАБАЧКА ПОЛИЦИЈА ПОСЕБНЕ УСПЕХЕ БЕЛЕЖИ НА СУЗБИЈАЊУ НЕЛЕГАЛНЕ ТРГОВИНЕ ДУВАНОМ

НАЈВИШЕ ШВЕРЦА У БОГАТИЋУ

На територији која је у надлежности Полицијске управе Шабац редовно се одузимају веће количине нелегалног дувана. Пре петнаестак дана биле су две веће заплене, што је наставак успешних акција које се спроводе већ дуже време.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу од почетка 2017. године, запленили су више од осам и по тона нелегалног дувана, чија се вредност процењује на више од четири и по милиона динара. Такође, полиција је запленила и више од 77.000 паклица цигарета, чија се вредност процењује на више од 15 милиона динара. Пронађено је укупно седам тона и 482 килограма сушеног дувана у листу и тона и 650 килограма резаног дувана, 10 ручно прављених машина за резање дувана тзв. „сечки“, пет преса и пет дигиталних вага за мерење дувана. Полиција је, по налогу надлежних тужилаштава, поднела кривичне пријаве против 42 особе, осумњичене да су починиле кривична дела недозвољена производња и недозвољена трговина.
Богатић често буде центар заплена већих количина нелегалног дувана. Тако је полиција приликом претреса на неколико локација у околини Љубовије и Богатића одузела више од 1.500 килограма дувана у листу, 311 килограма резаног дувана, 3.000 филтер папира, 1.600 направљених цигарета и две машине за сечење дувана. За ово дело ће против тројице мушкараца полиција поднети кривичне пријаве, у редовном поступку, због сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња, док ће против једног мушкарца бити поднета кривична пријава због сумње да је учинио кривично дело недозвољена трговина.
Такође, припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу запленили су приликом претреса стана и других просторија двојице мушкараца у околини Владимираца и Богатића 1.380 килограма дувана у листу и 2.000 паклица цигарета „честерфилд“. Дуван је уз потврду одузет, а против осумњичених полиција ће поднети кривичне пријаве, у редовном поступку, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољена трговина.
Поред тога, шабачка полиција је запленила око 10.000 паклица цигарета, чија се вредност процењује на више од 2.200.000 динара. Тада су цигарете пронађене приликом контроле два путничка возила. За ово дело полиција ће против двојице мушкараца поднети кривичне пријаве у редовном поступку, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољена трговина.
Још једном приликом у Богатићу је заплењено око 450 килограма резаног и дувана у листу, 88 килограма дуванске ситњевине, две сечке за резање дувана и напаривач. Дуван, чија је вредност процењена на око 200.000 динара, пронађен је у претресу куће и помоћних просторија у којима борави двадесетдеветогодишњи мушкарац. Против осумњиченог је, по налогу надлежног тужилаштва, поднета кривична пријава, у редовном поступку, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa