Инфо

24. август 2017.24. авг 2017.
ВРШЊАЧКИМ УЧЕЊЕМ ДО ЗНАЊА
Отворен летњи МатематиЧки камп у ОШ „Николај Велимировић“

ВРШЊАЧКИМ УЧЕЊЕМ ДО ЗНАЊА

Летњи Математички камп свечано је отворен у понедељак, 21. августа, у 10 часова. Основна школа „Николај Велимировић“ већ дванаесту годину организује овај Камп за ученике од 3. до 8. разреда. Главни циљ Кампа јесте да повеже ученике сличних интересовања, заљубљенике у математику, као и да прошири знања ученика кроз вршњачко учење. Камп ће трајати пет дана, а осим 200 учесника из Шапца, на њему је и 40-ак ученика из околине и других градова.
Уводну реч на отварању Кампа је имала Весна Живановић, директорка ОШ „Николај Велимировић“. Она је ту прилику искористила да поздрави све полазнике Кампа и захвали се Градској управи града Шапца и компанији Телеком на помоћи при реализацији овог пројекта.

Присутнима се потом обратио и наставник математике, Миољуб Исаиловић који је рекао нешто више о самом Кампу.
- Математички камп је пре свега једна специфична школа која негује знања из математике. Ми желимо да створимо математички подмладак јер сматрамо да без континуитета нема напретка нашој земљи. Нашој деци смо зато омогућили да уче од својих најбољих вршњака математичара. Ово је једна научна манифестација у оквиру које ће бити одржано укупно 60 предавања у 6 категорија – рекао је Исаиловић и додао да је учешће ђака бесплатно а рад наставника волонтерски. Поред овога, он је нагласио да ће ученицима традиционално бити одржана и разна мотивациона предавања која ће такође држати познати професори и математичари.
Већину наставника овог Кампа заправо чине његови бивши полазници а данашњи успешни студенти, како наших тако и страних универзитета. Камп се организује по програму који су саставили наставници и учитељи ОШ „Николај Велимировић“ уз помоћ једног од бивших ученика Милоја Јоксимовића, будућег студента Математичког факултета у Београду. Јоксимовић се такође обратио присутнима и истакао да му је драго због чињенице да је из године у годину на Кампу приметно све више полазника.
Присутнима се обратио и Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца. Он је такође истакао значај ове манифестације и додао да му је драго што су ученици изабрали знање јер „само са знањем можемо сви заједно победити“.
- Ми смо из Градске управе јако поносни на Камп јер су по угледу на њега настали многи други научни кампови. Такође, кроз овај Камп су прошли многи ученици који су сада успешни студенти и понос су за наш град – закључује Пајић.
К. Антонић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa