Инфо

31. август 2017.31. авг 2017.
РАМЕ УЗ РАМЕ СА МЕТРОПОЛАМА
ПРВИ ШАБАЧКИ ПОЛУМАРАТОН

РАМЕ УЗ РАМЕ СА МЕТРОПОЛАМА

Десетог дана септембра Шапчани ће имати прилику да први пут поздраве атлетичаре маратонце у свом граду. Први Шабачки полумаратон добио је одобрење Светске атлетске федерације, а имаће међународни карактер. Специјални гости Михаил Дудаш и Асмир Колашинац
Десетог дана септембра Шапчани ће имати прилику да први пут поздраве атлетичаре маратонце у свом граду. Први Шабачки полумаратон добио је одобрење Светске атлетске федерације, а имаће међународни карактер. Специјални гости Михаил Дудаш и Асмир Колашинац
Незванично “тројство” рекреативних активности биће заокружено овог позног лета у Шапцу, наравно, на професионалном нивоу. После чувеног Међународног пливачког маратона “Јарак-Шабац” који проноси име града готово пола века, пре неколико дана организован је први Бициклистички маратон на Церу, а кроз 11 дана, видећемо и међународни тркачки полумаратон градским улицама. Већ сада је познато да ће из пешачке зоне стартовати најмање 400 тркача, а пријаве на сајту су још могуће.
- Већ прве године обезбедили смо међународно признање трке. Не само да ћемо имати учеснике из више држава, између осталих и светски познате атлетичаре из Марока и Кеније, већ ће ово бити “чипована” трка, односно резултати ће бити међународно признати и бодовани. Због тога је деоница дужа за 97 метара и износи 21 км и 97 метара. Велику захвалност дугујемо и Оливери Јевтић која нам је много помогла да добијемо признање на светском нивоу – рекао је представник организатора Ранко Самарџић.
Наши познати атлетичари Асмир Колашинац и Михаил Дудаш додељиваће пехаре и медаље, али ће се дружити и са малишанима за које је организована посебна трка у циљној равнини. Ту нема победника, а све учеснике чекају слаткиши на циљу. Промотер првог Шабачког полумаратона је Иван Мишкељин, шампион Србије у овој дисциплини.
- Велика ми је част. Везан сам за овај крај, мајка ми је пореклом из Дреновца, често сам долазио и долазим овде. Ова манифестација ставља Шабац у ред европских метропола које имају своје уличне трке и то је нешто чиме треба да се поносимо. Надам се да ће, осим спортског, полумаратон имати и едукативну димензију за учесника, да ће се упознати са богатом историјом и значајем који је град имао за национални развој – истакао је Мишкељин.
Полумаратон ће бити први у Србији који има званично возило са семафором испред учесника што је њима важно, а обезбеђене су и новчане награде у обе конкуренције за прва три места: 25, 15 и 10 хиљада динара.
- Идеја за маратон потекла је од наших суграђана. Они су желели трку кроз град, нешто што имају сви велики и важни градови. Драго ми је што смо успели да им испунимо ту жељу. Као Град усмерен на промоцију спорта и здравих стилова живота, увек смо ту да на сваки начин подржимо овакве иницијативе – нагласио је градоначелник Небојша Зеленовић.
Маратонци трче три пута по седам километара, а траса полумаратона је: Пешачка зона – Трг ђачког батаљона – Лазе Лазаревића, Господар Јевремова – Вука Караџића – Шестог пука – Касарска – Поцерска – Церска – Леонарда да Винчија - Жике Поповића – Војислава Илића – Проте Смиљанића – Карађорђева – Кнеза Милоша – Цара Душана – Трг шабачких жртава (старт и циљ трке). Почетак у 10 сати.
Б. Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa