Инфо

31. август 2017.31. авг 2017.
СТАЗАМА ЦЕРСКИХ ЈУНАКА
БИЦИКЛИЗАМ У ШАПЦУ

СТАЗАМА ЦЕРСКИХ ЈУНАКА

Бициклистички спорт у шабачком крају баштини дугу традицију. Бициклисти су наступали претходних деценија на различитим првенствима, традиционална “Трка кроз Србију” пролазила је кроз наш град у неколико наврата. Ипак, до претходног викенда, планина Цер до сада није имала прилику да угости овдашње бициклисте. Сада је, надају се организатори, успостављена нова традиција.
Прва трка која се бодује за званичну листу Бициклистичког савеза Србије одржана је на овој планини. Око 50 лиценцираних такмичара тркало се на стази дугој 60 километара. Сви љубитељи бициклизма и рекреација нашег подручја нису могли да се боре у овом надметању, али су исти дан имали прилику окушати се у трци задовољства на 22 км.
- Честитке Граду који је препознао потенцијал Цера и који је препознао значај нашег спорта. Успели смо да направимо леп и интересантан догађај за који се надамо да ће трајати из године у годину – рекао је Бранко Бановић председник Бициклистичког савеза Србије
- Промовишемо наше природно благо-планину Цер, али и дајемо на значају здравим стиловима живота, физичкој активности. Уверен сам да је ово тек почетак развоја бициклизма на Церу и да следе године богатије сличним догађајима. Изузетно сам задовољан што смо већ прве године имали учеснике из целе Србије – рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Б. Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa