Инфо

31. август 2017.31. авг 2017.
ШАНСА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ
ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДА ШАПЦА У ПОСЕТИ ИТАЛИЈАНСКОЈ ФИРМИ ПАСУБИО

ШАНСА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ

У италијанској фабрици у Шапцу, тренутно је запослено 62 особе. До краја ове године биће их 100, а ако све протекне по плану у току следеће године фабрика ће запослити око 300 до 400 људи. Иначе, фирма је већ номинована од стране клијената као што су Јагуар, БМЊ, Порсцхе итд
Градоначелник Небојша Зеленовић посетио је италијанску фирму Пасубио, чија је делатност у Шапцу израђивање кожних седишта за луксузне аутомобиле. Пасубио је један од кључних играча на светском тржишту за прераду коже, а у производној хали на Мишару, са радом је почела у јуну ове године.
-Имамо две групе запослених, једна је већ била а друга је тренутно на обуци. У Шапцу на Летњиковцу, теоретска обука трајала је две недеље, а практични део у року од 3 недеље одрађивао се у Италији у самој фабрици. Рад на кожи је јако тежак, није једноставно сваки пут погодити дефект који кожа са собом носи те је из тих разлога јако битно да обука буде темељна и довољно дугачка како би људи разумели све оно што се од њих тражи. Наша потреба је да достигнемо већи број људи у што краћем временском року како би могли да им се посветимо у смислу обучавања што раније – истакао је генерални директор Масимилијано Такони.
Према речима Масимилијана Таконија план је попуњавање фабрике машинама до нове године као и попуњавање радних места на свим тим машинама. У италијанској фабрици у Шапцу, тренутно је запослено 62 особе. До краја ове године биће их 100, а ако све протекне по плану у току следеће године фабрика ће запослити око 300 до 400 људи. Иначе, фирма је већ номинована од стране клијената као што су Јагуар, БМЊ, Порсцхе итд.
-Још једна нова фабрика у Шапцу је заиста значајна ствар. Оно што смо се договарали током пролећа, сада се реализује. Шездесет и пет Шапчана се запослило у фабрици Пасубио где ће се израђивати кожна седишта за најквалитетније аутомобиле и за најбољу аутомобилску индустрију на свету. Оно на шта сам ја нарочито поносан то је чињеница да су људи који сада овде раде задовољни и да је оваква компанија од свих градова у Србији одлучила да инвестира баш у Шабац. По њиховим искуствима, нигде раније где су правили фабрике и установљавали своју производњу нису овако брзо почели са производњом. То показује да су компанија, људи који у њој раде али и локална администрација и фирме кооперанти са овом фабриком из Шапца на високом нивоу, да пружају квалитетне услуге и да је могуће правити добар бизнис у Шапцу - навео је градоначелник Небојша Зеленовић и поручио да ће Шабац бити увек свима поуздан партнер.
Гордана Тасевска која је у фирми од оснивања колектива, истиче како је презадовољна садашњим радним местом и условима.
-Моје радно место је маркирање коже и препознавање дефекта на кожи. С озбзиром на то да имам дугогодишње искуство у раду са кожом ово ми уоште не пада тешко. Док смо били на обуци која је била изванредна све потребно знање смо савладали. Имали смо јако добру предавачицу а ментори су нас прихватили на најбољи могући начин. Могу да кажем да су се сви максимално трудили да нам помогну - истакла је Гордана.
Незапосленост у паду
Према подацима објављеним у месечном статистичком билтену Националне службе за запошљавање за јул 2017. године незапосленост у Шапцу је у односу на јул прошле године смањена за 11,9 одсто. То значи да се у Шапцу у последњих годину дана 1.290 особа запослило. Запосленост наших суграђана расте из месеца у месец а тако је од јуна до јула ове године смањена незапосленост за 0.41 одсто.
-Повољан пословни амбијент и то што имамо неколико јако познатих страних компанија и велики број домаћих компанија које су одлучиле да улажу у свој град довео је нормално и до повећања броја запослених. Смањили смо број незапослених и он је сада негде око 9.500. Мислим да смо се спустили испод оне границе која је дуго година стајала и да имамо јако добре трендове -истакао је градоначелник Шапца.
К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa