Инфо

31. август 2017.31. авг 2017.
АКЦИЈА ДОМА ЗДРАВЉА НА ОЛИМПИЈСКИМ СЕОСКИМ ИГРАМА

Подсећање на значај превенције

Дом здравља „Др Драга Љочић“, у склопу бројних активности на промоцији здравља и јачању свести о значају превенције, на Олимпијским сеоским играма на Летњиковцу, организовао је акцију контроле притиска и шећера у крви, уз поделу флајера о значају превентивних прегледа за очување здравља жене.
Акцију су својим присуством подржале др Јасмина Станковић, в.д. директора и Мирјана Дивљаковић Илић, главна сестра ове установе.
-Желимо да скренемо пажњу да је јако битно обављати превентивне прегледе, како би се спречиле малигне болести које су на водећем месту, а код жена је то рак дојке. Затим, колико је превенција битна и за хроничне незаразне болести, а то су пре свега шећерна болест, хипертензија, кардиоваскуларне болести. Такође, желимо да промовишемо важност вакцинације код деце, јер само тако можемо спречити ширење заразних болести и њихову епидемију, истакла је в.д. директора ДЗ “Др Драга Љочић” др Јасмина Станковић.
Велики број грађана искористио је присуство екипе Дома здравља и проверио основне здравствене параметре. Осим провере притиска и шећера у крви, екипа Дома здравља је великом броју учесника и посетилаца ове манифестације говорила о значају редовних посета лекару, превенцији и скринингу карцинома дојке. „КАЖИ СВИМА КОЈЕ ВОЛИШ“, уз редовну поруку „15 МИНУТА СПАСАВА ЖИВОТ“ биле су основне поруке и током данашње акције.
На овом догађају редовно је дежурала и екипа Службе хитне медицинске помоћи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa