Инфо

31. август 2017.31. авг 2017.
МЕШТАНИ СЕ ЈЕДИНИ ПИТАЈУ
У МАЧВАНСКОМ ПРИЧИНОВИЋУ ПОЧЕЛИ ПРВИ РАДОВИ

МЕШТАНИ СЕ ЈЕДИНИ ПИТАЈУ

Протекле седмице почели су радови на првој од неколико деоница у атару села Мачвански Причиновић. Овом приликом градоначелник Небојша Зеленовић, посетио је Мачвански Причиновић како би обишао улице које се шљунче, цркву Светог Георгија, стару скоро 150 година и радове на њој. Новцем од пореза на имовину који се враћа у сеоске месне заједнице биће реализовани бројни инфраструктурни пројекти који имају за циљ побољшање услова за живот и рад мештана.
-После четири године, коначно почињемо да радимо путеве. Прво што смо започели су путеви према мачванском Белотићу а следећи пут који ћемо радити је према Мачванском Метковићу. Након тога следи сређивање путева према Шеварицама и још три атарска пута, битна за нашу Месну заједницу. Ово је свакако добар потез Градске управе, а ми смо наравно ту да своје дужности извршавамо што рационалније. Лимитирана су нам средства али намеравамо то да искористимо у праве сврхе - истакао је Милета Берић, председник Месне заједнице Мачвански Причиновић.
Мештани Мачванског Причиновића имаће прилику и у будућности да сами одлучују о томе шта треба да се уради у овом месту. Своје одлуке моћи ће да донесу и на референдуму.
-Од новца од пореза на имовину у Месној заједници Мачвански Причиновић нећу одлучивати ни ја, ни председник, ни премијерка већ мештани ове Месне заједнице. Они су одлучили да је њима најважније да се уради шљунчење путева јер желе да имају приступ својим њивама и то је потуно легитимна и оправдана одлука. Истински верујем да кад људи слободно одлучују о њима важним стварима доносе добре одлуке. Ми као Град Шабац смо јединствени у Србији и ова политика треба да доведе до суштинске промене како би грађани почели да одлучују о својим животима, о њима најважнијим стварима - истакао је градоначелник Небојша Зеленовић и позвао мештане Мачванског Причиновића да се укључе у одлучивање, и да се код анкетара пријаве за поступак јер је важно да чујемо шта је то што свако од њих жели.
Мишљења су подељена али мештани су генерално задовољни идејом да сами одлучују о томе шта у њиховом месту треба променити.
-Јако је значајно што се неко сетио тога да ми мештани можемо да одлучујемо о томе шта ће се радити. То је јединствена ствар у целој Србији. Захваљујући Граду Шапцу, локалној самоуправи, као и господину Небојши Зеленовићу дошло је до добре сарадње. Реакције мештана су позитивне, а Савет Месне заједнице донео је одлуку да се издвоје средства у износу од 1.500.000 динара ради санација атарских путева јер је за пољопривреду прва ствар која је битна добар пут - истакао је мештанин Верољуб Арнаутовић.
Житеље Мачванског Причиновића је овом приликом позвала да се изјасне по питању тога шта желе и шта сматрају да је неопходно да се уради и Јелена Петровић Топаловић, помоћник градоначелника.
Позивамо све да се упишу у списак учесника најпре код анкетара који ће се јавити код њих у домаћинство. Посебно бих желела да нагласим да је битно да се упишу у списак учесника сви пунолетни и пословно способни грађани. Дакле, ако у кући живи петоро пунолетних и пословно способних треба да се упишу сви јер ће се на тај начин најбоље утврдити шта је права стварна потреба мештана и Месне заједнице. Што више људи се упише, то ће резултат бити бољи, адекватнији и у складу са потребама Месне заједнице - навела је Јелена Петровић Топаловић.
К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa