Инфо

31. август 2017.31. авг 2017.
Кривина у огледалу

Огледалце, огледалце

Скромност је врлина, скромност није врлина – понављао је Александар Вучић док је кидао латице са маслачка. Последњу до које је стигао дала је одговор на питање: „Да ли да дозволим Вулину да ме качи по зидовима?“ А, та последња је рекла – Скромност је врлина.
Тако је председник-премијер Србије одлучио да је скромност врлина и решио ребус који је пред њега оставио његов имењак са презименом Вулин. До ове важне одлуке, која се тицала унапређења државних симбола и развијања националне свести, али не и савести, наш прворођени у новијој историји је дошао уз помоћ латица. Боље, свакако него да је то учинио уз помоћ новчића и „зима-зама-зума“.
- Немојте да качите моје слике. Доста је мени то што ме волите, а ионако ћете ме волети још више. Довољно ми је огледалце моје. Свако јутро када се пробудим, ја га лепо питам – Ко је био најмлађи посланик у новијој историји? Оно ми одговори да сам то ја. Наставим са питањем ко је био најмлађи премијер, оно ми одговори да сам то ја. Ту се не зауставим па га приупитам ко је најмлађи председник и добијем увек исти одговор. Е, тада се уморим и улетим у зен фазу на неколико тренутака неби ли се спремио за нове напоре – објасни Вулину премијер-председник и од превеликог објашњења улети у зен фазу.
Немојте да злоупотребљавате ЊЕГОВУ скромност, помисли Вулин и стаде испред истог огледалца док је ШЕФ у зен фази. Искористио је тренутак и приупитао огледалце да ли да окачи најбољег међу њима на зид, али авај, огледалце када угледа Вулина - забагова. Виде неко чудно, вишеглаво створење и мук. Никакав знак да му да.
- Огледалце, знам да нисам ни леп, ни млад, ни паметан као прворођени међу нама, али помагај како знаш и умеш – закука кукавни Вулин, али оста без одговора.
Потражи са стране неко дугменце да га ресетује, али га не нађе. Уплашио се силни министар војни да се прворођени не пробуди из зен фазе и улети у паника фазу. Времена би све мање, и он нема куд, већ позва Небојшу из Београда.
- Вулине, побогу, само се склони од огледалца и биће све у реду – поручи му Небојша из Београда.
Учини то Вулин, и схвати да је Небојша из Београда, ипак, достојан да буде другорођени и реши без Небојше из Београда да слике прворођеног окачи, у инат огледалцету.
Ненад Кулачин

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa