Инфо

31. август 2017.31. авг 2017.
ИЗМЕНЕ ЗАКОНА О САОБРАЋАЈУ

ЗА ТЕШКО ПИЈАНСТВО ОДЕ АУТО

Измене и допуне Закона о саобраћају ускоро ће се наћи, прво пред Владом, а затим и у Скупштини. Њима је предвиђена мања толеранција на алкохол, пооштравање неких мера, али и блаже казне за неке прекршаје.
Највећа дозвољена количина алкохола у крви биће 0,2 промила, уместо досадашњих 0,3. Професионални возачи, мотоциклисти и возачи са пробним таблицама неће смети да имају уопште алкохола у крви. Ко буде ухваћен са два промила алкохола у крви биће му привремено одузето возило на лицу места. Суд ће касније одлучити о томе да ли ће возило бити трајно одузето.
Возило ће се привремено одузимати и ако неко вози без дозволе или одбија да буде подвргнут тесту на алкохол.
Новим Законом биће омогућено претицање трактора и других спорих возила преко пуне линије, али само уколико је то безбедно. Пооштрене ће бити казне због насилничке вожње, односно ко буде у граду возио више од 90 км на сат или на ауто-путу више од 220.
Биће повећане казне за небезбедно превожење деце, коришћење мобилних телефона и невезивање појасева. Казне за телефон и појас ће уместо 5.000 динара бити 10.000. Међутим, казне које се тичу неких административних ствари биће смањене. Због истекле возачке и саобраћајне дозволе или изгубљене таблице неће се више плаћати високе казне нити сносити казнени поени.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa