Инфо

31. август 2017.31. авг 2017.
РАСВЕТЉЕН ВЕЋИ БРОЈ КРАЂА

ЛОПОВЛУК КАО ЗАНИМАЊЕ

Припадници шабачке полиције расветлили су низ кривичних дела крађа и разбојништава која су се догодила у претходна два месеца. На мети лопова били су бицикли, аутомобили, куће и локали. Заједничко за све похапшене је да су повратници.
-Расветљено је 16 тешких крађа и, по налогу надлежног Тужилаштва, поднете су кривичне пријаве против пет особа осумњичених да су починили ова кривична дела. Сумња се да су они од маја до августа проваљивали у куће на подручју Шапца и Коцељеве и, након преметачине, из њих отуђивали техничку робу, накит и новац, наводи Саша Стеванић, руководилац групе за сузбијање имовинских деликата.
Од наведених дела, сумња се да је малолетник извршио њих пет. Обијао је месаре и пекаре у току ноћи и из неких од њих узео депозит, док у некима није ни пронашао новац.
Једно лице је извршило пет крађа у приградским насељима. Како незванично сазнајемо, из кућа где је знао да тренутно нема никог односио је техничку робу, чак и веш-машине, шпорете и друге велике кућне апарате.
Из три куће у Шапцу и две на територији Коцељеве однети су само новац и накит.
-Припадници ПУ Шабац расветлили су и кривично дело тешка крађа у саизвршилаштву и ухапсили А.Л. (1995) из околине Шапца и А.Т. (1980) из околине Лознице због сумње да су провалили у једну породичну кућу у Лозници и отуђили сеф у коме се налазила већа сума новца, накит и лична документа. Судија за претходни поступак је, након саслушања, осумњиченима одредио притвор до 30 дана, каже Стеванић.
Шабачка полиција ухапсила је и Ђ.Т. (1974) из Уба због сумње да је недавно са паркинга на Тркалишту украо Голфа 2, а са паркинга у Обреновцу Фолкс ваген “џету”. Како сазнајемо, ради се о вишеструком повратнику када су крађе аутомобила у питању.
-Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу поднеће кривичне пријаве у редовном поступку против двојице мушкараца са подручја Сремске Митровице, због постојања основа сумње да су починили кривична дела тешка крађа, две тешке крађе и тешка крађа у покушају. Осумњичени се терете да су током јуна и јула, из ходника стамбених зграда отуђили шест бицикала и покушали крађу једног, објашњава Саша Стеванић.
На четири бицикла су пресечене сајле, док су два остављена необезбеђена, а у једном случају грађани су спречили крађу.
Како незванично сазнајемо сви ухапшени, сем малолетника, су корисници наркотика. Код А.Т. који је обио кућу у Лозници, претресом стана је пронађено неколико пакетића хероина и фалсификована документа.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa