Инфо

31. август 2017.31. авг 2017.
СЛАВЉЕ У МАЧВАНСКОМ  ПРИЧИНОВИЋУ
ОДРЖАНЕ 12. ОЛИМПИЈСКЕ СЕОСКЕ ИГРЕ ШАПЦА (25-27.08)

СЛАВЉЕ У МАЧВАНСКОМ ПРИЧИНОВИЋУ

Током три дана у МЗ Летњиковац наступило око 1.400 представника шабачких села. Надметали су се у 14 дисциплина, а у конкуренцији 31 МЗ најбољи Мачвански Причиновић. Победнику 100.000 динара
У Мачванском Причиновићу живе за крај августа и Олимпијске сеоске игре Шапца, кажу представници овог села и додају да, када је тако, ни резултат не може да изостане. Озбиљно су се припремали, пажљиво селектирали учеснике, а мајице са именом Месне заједнице носили су спортисти у баш свакој од 14 дисциплина, укупно њих 145. На крају титула са освојених 88 бодова, 34 више од другопласираног Мачванског Прњавора, односно 39 поена више од Мајура.
-Чим је окончана претходна Олимпијада, ми смо мислили и радили на овој. Пуни воље и ентузијазма смо долазили на Летњиковац, знали шта хоћемо, борили се фер, спортски и поносни смо на остварено, то је резултат труда и другарства. Као и прошле године, новац дајемо Савету Месне заједнице и они ће утрошити како мисле да је најбоље – изјавио је Верољуб Арнаутовић из Мачванског Причиновића
Важније од свега је да није било тешких повреда, нити проблема на теренима, све је протекло у најбољем реду, а организација је достигла, као и сваке године још један виши ниво, кажу у Спортском савезу Шапца.
-Добијамо само похвале од учесника. Повреде ситне се не могу избећи, ове године је време било претопло, те су неки имали проблема услед јаког сунца, но то је нешто што не може да се спречи, а екипа Дома здравља, као и увек, успела је да спречи веће проблеме – сматра Милан Ђуповац.
Укупно је наступило око 1.400 спортиста из 31 Месне заједнице. Новчане награде, осим победника добиле су и другопласирана, односно трећепласирана Месна заједница, Прњавор и Мајур. Близу, али без награде остали су Летњиковац и Поцерски Причиновић.
Б. Д.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa